Џомбић: Радим ово због социјалне и фискалне стабилности

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да су у Приједлогу економске политике за наредну годину сачињене кредибилне мјере које ће гарантовати наставак социјалне и фискалне стабилности Српске. "Ово је специфична година, јер смо у четвртој години кризе када смо имали значајне турбуленције на тржишту ЕУ, које су се брзо и директно рефлектовале […]

недеља, децембар 2, 2012 / 18:24

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да су у Приједлогу економске политике за наредну годину сачињене кредибилне мјере које ће гарантовати наставак социјалне и фискалне стабилности Српске.

"Ово је специфична година, јер смо у четвртој години кризе када смо имали значајне турбуленције на тржишту ЕУ, које су се брзо и директно рефлектовале на наше тржиште. Економска политика била је изазовнија за предлагање и у њој има мјера које нису популаре, али смо предложили оно што је у најбољем интерсу Српске", рекао је Џомбић новинарма.

Он је истакао да је већи дио захтјева Синдиката уграђен у Приједлог економске политике за наредну годину.

"Када је ријеч о захтјеву да не дође до смањења плата, то нисмо могли прихватити. Изражавање незадовољства штрајком и протестима према мјерама економске политике право је Синдиката, али је битно да се одржи дијалог Синдиката и Владе и на томе ћемо инсистирати", додао је Џомбић.

Он је напоменуо да није први пут да се економска политика и буџет усвајају по хитном поступку и да је све урађено по пословнику Народне скупштине Српске.

Говорећи о укидању и спајању републичких агенција, Џомбић је рекао да СНСД неће подржати укидање Секретаријата за вјере и Агенције за мала и средња предузећа Републике Српске и да ће то бити прихваћено.0 КОМЕНТАРА

 1. Ваљда су у „четвртој године кризе у значајних турбуленција на тржишту ЕУ“ дошле на наплату, после грејс периода највеће рате кредита ММФ-у, а пара од Телекома више нема.
  Тај кредит су подизале буџетлије за своје плате и инвестиције у инфраструктуру па је ред да га они и враћају, кад га већ не могу вратити мреже аутопутева, аеродроми, зграде.

 2. tzv premijeru, evo ti jednog od nacina ustede, itekakve ustede
  ZAKLJUCATI PREDSJEDNICKU PALATU, SVE ZAPOSLENE POSLATI NA BIRO
  JER, FIRCI TROŠI OGROMNE PARE, A OBAVLJA DUŽNOST PREDSJEDNIKA ESENESDEA.

 3. tzv premijeru, evo ti jednog od nacina ustede, itekakve ustede
  ZAKLJUCATI PREDSJEDNICKU PALATU, SVE ZAPOSLENE POSLATI NA BIRO
  JER, FIRCI TROŠI OGROMNE PARE, A OBAVLJA DUŽNOST PREDSJEDNIKA ESENESDEA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *