Џомбић: Постоје одређени проблеми са имовином МE

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је за Владу РС важно да постоји чиста ситуација у вези са имовином „Медицинске електронике“, која је у стечају, да би могла купити то предузеће. "Постоје одређени проблеми у куповини тог предузећа, односно хипотеке страних банака, које нам не гарантују да можемо и уписати у власништво `Медицинску […]

четвртак, август 30, 2012 / 14:23

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је да је за Владу РС важно да постоји чиста ситуација у вези са имовином „Медицинске електронике“, која је у стечају, да би могла купити то предузеће.

"Постоје одређени проблеми у куповини тог предузећа, односно хипотеке страних банака, које нам не гарантују да можемо и уписати у власништво `Медицинску електронику` ако је купимо. Тај проблем морамо отклонити", рекао је Џомбић данас новинарима у Бањалуци.
Џомбић је навео да је стечајни управник „Медицинске електронике“ оспорио неке од хипотека, али да су банке ушле у спор.

"Ако би Влада РС сада ушла у куповину те имовине, а комерцијалне банке које су кредитирале `Медицинску електронику` добили те спорове, онда бисмо могли нанијети штету буџету РС", каже Џомбић.

Влада РС је 2008. године изразила заинтересованост за куповину предузећа „Медицинска електроника“, која је у стечају.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *