Џомбић: Нисмо ни стигли да уложимо у Агробанку

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да Инвестиционо-развојна банка Републике Српске није уплатила износ партиципације у оснивачком капиталу „Агробанке“, јер није добијена очекивана сагласност Народне банке Србије, па грађани Српске нису оштећени ни на који начин. "Користећи дешавања у Србији у вези са хапшењем појединаца осумњичених у афери око `Агробанке`, предсједник Демократске партије […]

субота, август 11, 2012 / 07:33

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да Инвестиционо-развојна банка Републике Српске није уплатила износ партиципације у оснивачком капиталу „Агробанке“, јер није добијена очекивана сагласност Народне банке Србије, па грађани Српске нису оштећени ни на који начин.

"Користећи дешавања у Србији у вези са хапшењем појединаца осумњичених у афери око `Агробанке`, предсједник Демократске партије Драган Чавић покушава лажима да повеже институције Републике Српске са овим дешавањима, како би добио медијску пажњу, коју, очигледно, не може обезбиједити на другачији начин", рекао је Џомбић.

Он је истакао да је донесена одлука о формирању „Агробанке“ у Републици Српској, те да је сходно споразуму дефинисан и износ партиципације у оснивачком капиталу, саопштено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

„Влада Републике Српске је и по овом питању била у сталним контактима са Владом Србије и добила је увјеравања да ће се наставити са реализацијом овог пројекта, чим се изврши потребна реконструкција и докапитализација банке. С обзиром да тога није дошло, Инвестиционо-развојна банка није извршила уплату свог дијела оснивачког капитала“, навео је Џомбић.

Чавић је за федералне медије изјавио да афера „Агробанка“ у Србији има свој "криминални крак и у Републици Српској" и да би то требале да истраже надлежне институције.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *