Џолијева на суду због “Крви и меда“

Глумица Анђелина Џоли одлучила је одбранити се од оптужби које говоре како је њен филм “У земљи крви и меда” плагијат те се заједно с продуцентском кућом ГК Филмс и дистрибуцијском кућом Филм Дистрикт за правду изборити на суду. Само неколико недјеља прије но што је филм пуштен у биоскоп дворане, славну глумицу јавно је […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 21:08

Глумица Анђелина Џоли одлучила је одбранити се од оптужби које говоре како је њен филм “У земљи крви и меда” плагијат те се заједно с продуцентском кућом ГК Филмс и дистрибуцијском кућом Филм Дистрикт за правду изборити на суду.

Само неколико недјеља прије но што је филм пуштен у биоскоп дворане, славну глумицу јавно је напао Џејмс Бредок, правим именом Јосип Ј. Кнежевић, с тврдњама како је урадак лијепе Анђелине плагијат његовог романа “Соул Шетеринг” издатог 2007. године. Исто тако, изјавио је како се неколико пута нашао са продуцентом Ериком Саркићем како би размотрили могућност да се прича из књиге преточи у филм те био шокиран када је чуо како исти продуцент у сарадњи са славном глумицом ради филм према идентичној причи.

Анђелина је пак одвратила како су оптужбе неистините те како је инспирацију за филм добила радећи као УН-ова амбасадорка у Босни.

Како извјештава Холивуд Репортер, Анђелина и њени сарадници “признају како нису примили одобрење Јосипа Ј. Кнезевића, но поричу да су од њега требали правно затражити допуштење и лиценцу.”Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *