Џими Картер: Толико шпијунирају да сам почео писма слати поштом

Бивши амерички предсједник Џими Картер рекао је данас да је америчко обавјештајно праћење ван контроле, након напада 11. септембра 2001. године и истакао да сам пише писма која шаље поштом. Он је рекао да је почео да све пише руком много прије него је службеник Агенције за националну безбједност /НСА/ Едвард Сноуден открио да ова […]

уторак, март 25, 2014 / 08:27

Бивши амерички предсједник Џими Картер рекао је данас да је америчко обавјештајно праћење ван контроле, након напада 11. септембра 2001. године и истакао да сам пише писма која шаље поштом.

Он је рекао да је почео да све пише руком много прије него је службеник Агенције за националну безбједност /НСА/ Едвард Сноуден открио да ова агенција масовно прислушкује и прати телефонске позиве и мејлове.

"Нема никакве сумње да НСА или друге агенције прате или снимају скоро сваки телефонски позив у САД, укључујући мобилне телефоне, а мислим и електронску пошту", рекао је Картер у интервјуу за агенцију АП.

Он је додао да је праћење толико узело маха у САД да се он вратио старим методама слања писама и порука да би избјегао праћење.

"У посљедње двије или три године, ако желим да пошаљем приватно писмо страном лидеру, па и неким америчким, напишем га и пошаљем поштом. Мислим да се моји телефонски позиви и мејлови прате", рекао је он.

Он је додао да у домену приватности држава масовно крши америчка основна грађанска права.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *