Џакула из Книна: Признати све жртве рата

Предсједник Српског демократског форума Вељко Џакула, који је данас присуствовао обиљежавању 17 година од „Олуја“ у Книну, рекао је да је у овој хрватској акцији било и других жртава које треба да се признају.  "Легитимет акције `Олуја` биће велики колико вама толико и другима када све жртве добију прави пијетет и када се о свима […]

недеља, август 5, 2012 / 17:00

Предсједник Српског демократског форума Вељко Џакула, који је данас присуствовао обиљежавању 17 година од „Олуја“ у Книну, рекао је да је у овој хрватској акцији било и других жртава које треба да се признају.

 "Легитимет акције `Олуја` биће велики колико вама толико и другима када све жртве добију прави пијетет и када се о свима буде проговорило", истакао је Џакула, који је окружен обезбјеђењем, након поздравних говора предсједника и премијера Хрватске,великом брзином испраћен са книнског трга, преносе медији у региону.

Он је додао да у Книну није имао никакве неугодности, као и да никада није осуђен у Хрватској, нити да је био агресор.

"Многи су били неспремени за мој корак, и са српске и са хрватске стране. Међутим, до њега је требало доћи, јер смо ми стотинама година живјели заједно и живјећемо опет, без обзира на страхоте које су се десиле", нагласио је Џакула.

Према његовом мишљењу, у Книн је данас требало да дође и предсједник Самосталне демократске српске странке Милорад Пуповац.

Коментаришући долазак Џакуле у Книн, хрватски министар одбране Анте Котромановић рекао је да су добродошли сви који признају да је "Олуја" била, како наводи, "ослободилачка операција".

Због доласка Џакуле нека удружења ветерана у Хрватској најављивала су и спуштање хрватске заставе на пола копља.

Коалиција удружења избјеглица у Србији оцијенила је да је одлазак Џакуле на обиљежавање 17 година од акције хрватске војске "Олуја" у Книн увреда за све протјеране, погинуле и нестале Србе.

Хрватска данас у Книну обиљежава такозвани дан побједе, односно 17 година од акције хрватске војске и полиције под називом "Олуја" у којој је на подручју Републике Српске Крајине убијено и нестало око 2.000 Срба, а протјерано око 220.000.

У наставку акције у БиХ, операцијом "Маестрал", хрватске и муслиманске снаге убиле су још 655 и прогнале око 125.000 српских становника.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *