Џабе сте кречили: Барозо каже да ЕУ није спремна за Украјину

Европска унија у овом тренутку није спремна да крене у процедуру пријема Украјине, изјавио је вечерас у Бриселу предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо. Према његовим ријечима, није ријеч само о томе да Украјина није спремна да постане чланица ЕУ, већ ни Унија у садашњој ситуацији није спремна за проширење. Барозо је, ипак, нагласио да […]

четвртак, март 27, 2014 / 22:38

Европска унија у овом тренутку није спремна да крене у процедуру пријема Украјине, изјавио је вечерас у Бриселу предсједник Европске комисије Жозе Мануел Барозо.

Према његовим ријечима, није ријеч само о томе да Украјина није спремна да постане чланица ЕУ, већ ни Унија у садашњој ситуацији није спремна за проширење.

Барозо је, ипак, нагласио да новим чланицама врата нису затворена и да ће Украјина у будућности имати могућност да постане дио европске породице.

Да би то оствариа, Украјина ће најприје морати да спроведе бројне реформе, да се избори са корупциојом и да дјеловање власти учини много транспарентнијим него до сада, рекао је Барозо, преноси Итар тас.

Предсједник Европске комисије је објаснио да је за почетак процедуре за пријем нових чланица неопходна сагласност свих држава ЕУ, а не постоји када је ријеч о Украјини. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *