Двоје астронаута провело више од осам сати у свемиру, поправљајући МСС

Астронаути Сунита Вилијамс и њен јапански колега Акихико Хошида провели су осам часова и 17 минута у свемиру ради обављања спољашњих радова на Међународној свемирској станици /МСС/. Ријеч је о другом изласку чланова посаде у свемир за мање од двије седмице, јавља "Глас Русије". Вилијамсова и Хошиде провели су готово рекордно вријеме у свемиру. Тренутно […]

петак, август 31, 2012 / 11:46

Астронаути Сунита Вилијамс и њен јапански колега Акихико Хошида провели су осам часова и 17 минута у свемиру ради обављања спољашњих радова на Међународној свемирској станици /МСС/.

Ријеч је о другом изласку чланова посаде у свемир за мање од двије седмице, јавља "Глас Русије".

Вилијамсова и Хошиде провели су готово рекордно вријеме у свемиру. Тренутно најдуже вријеме проведено у свемиру од осам часова и 56 минута имали су астронаути НАСА Сузан Хелсм и Џејмс Вос.

Астронаути Вилијамс и Хошида требало је да замијене неисправне дијелове и припреме МСС за долазак руског вишенамјенског лабораторијског модула.

Они нису успјели да изврше поправку па ће то учитити током наредног изласка.

За Акихико Хошиду ово је први излазак, док је за Вилијамсову пети.

Она је тако постала власник рекорда међу женским астронаутима по укупној дужини боравка у свемиру – 29 сати и 17 минута.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *