Двије трећине Нијемаца жали за марком

Скоро двије трећине Нијемаца сматра да би живјели боље да се нису одрекли марке – показују резултати истраживања њемачког „Бертелсмана“. Чак 65 одсто Нијемаца сматра да би им лична ситуација била боља да држава није увела евро. Истовремено, свега 36 одсто Француза вољело би да се врати на франак. Истраживање је показало да Нијемци нису […]

уторак, септембар 18, 2012 / 10:52

Скоро двије трећине Нијемаца сматра да би живјели боље да се нису одрекли марке – показују резултати истраживања њемачког „Бертелсмана“.

Чак 65 одсто Нијемаца сматра да би им лична ситуација била боља да држава није увела евро.

Истовремено, свега 36 одсто Француза вољело би да се врати на франак.

Истраживање је показало да Нијемци нису скептични само због заједничке валуте, већ и саме ЕУ!

Чак 49 одсто Нијемаца сматра да би живјели боље да никад није дошло до оснивања ЕУ, док исти став дијели свега 34 одсто Француза.

Истраживање је проведено и у Пољској, те је показало да само 28 одсто Пољака сматра да би им било боље без ЕУ.

Финансијски експерти сматрају да то не треба да чуди, јер је Пољска једина европска земља која у вријеме кризе није доживјела рецесију.

Када је ријеч о изгледима за запошљавање, 37 одсто Нијемаца сматра да би и они били бољи без ЕУ, према 35 одсто Француза и 24 одсто Пољака.0 КОМЕНТАРА

  1. Нијемци имају већ поодавно одштампану нову марку.Чека се само повољан тренутак. Да се преко „јевра“ исцеди што се још исцедити може…;)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *