Двије године од злочина украјинских нациста у Одеси

Грађани Одесе од јутра носе цвеће на трг Куликово поље, који је био центар трагичних догађаја 2. маја 2014. године.  Украјинска полиција је открила експлозивну направу поред аутомобила „Газел“ у центру Одесе, саопштила је прес-служба управе полиције. Ухапшен је 20-годишњи младић чију умешаност у овај инцидент још проверавају. Становници града стоје у реду испред детектора […]

понедељак, мај 2, 2016 / 14:35

Грађани Одесе од јутра носе цвеће на трг Куликово поље, који је био центар трагичних догађаја 2. маја 2014. године.

 Украјинска полиција је открила експлозивну направу поред аутомобила „Газел“ у центру Одесе, саопштила је прес-служба управе полиције. Ухапшен је 20-годишњи младић чију умешаност у овај инцидент још проверавају.

Становници града стоје у реду испред детектора за метал како би прошли на Куликово поље. Пролаз је могућ само са једне стране. Поред стоје војна возила, припадници полиције, Националне гарде и добровољачких одреда. Кретање саобраћаја на улицама око Куликовог поља је ограничен.

Током дана се очекује да буде одржан митинг у знак сјећања на погинуле. Почетак је планиран за 14 часова.

Након државног пуча у Украјини активисти „антимајдана“ у знак протеста су поставили шаторе на Куликовом пољу у Одеси. Другог маја 2014. године у подручју Грчког трга почела је туча између активиста „антимајдана“ са једне стране и фудбалских навијача „Ултраса“ из Харкова и Одесе, као и радикала „евромајдана“ — са друге.

Велика туча је завршена ликвидацијом шатора и паљењем Дома синдиката у којем су се сакрили представници „антимајдана“. Жртве конфликта су биле 48 особа, док је више од 250 људи рањено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *