Двери смјењују у Новом Саду због шуровања са Напредњацима

Старешинство покрета Двери разријешило је дужности цјелокупно новосадско повјереништво због преговора са Српском напредном странком о прављењу нове градске власти у Новом Саду. Досадашњи први човјек Двери у Новом Саду Мирослав Паровић каже за Радио 021 да одлука Старешинства подгријава приче о тајној сарадњи Демократске странке и руководства ове партије. "Као неко ко је у […]

среда, август 8, 2012 / 21:06

Старешинство покрета Двери разријешило је дужности цјелокупно новосадско повјереништво због преговора са Српском напредном странком о прављењу нове градске власти у Новом Саду.

Досадашњи први човјек Двери у Новом Саду Мирослав Паровић каже за Радио 021 да одлука Старешинства подгријава приче о тајној сарадњи Демократске странке и руководства ове партије.

"Као неко ко је у причи око Двери од самог почетка, желим да верујем да то није истина. Међутим, чињеница је да и тренутак и начин на који се ово изводи дефинитивно иду у корист демократама и лигашима. Надам се да цела прича није потврда тих гласина о сарадњи Двери и ДС, већ само превирање које је и нормално за људе који су нови у политици", каже Паровић за Новосадски информативни портал.

Према његовим ријечима, сукоб унутар Двери који је кулминирао избацивањем новосадског повјереништва настао је због идеолошких несугласица. Паровић наводи да је београдско руководство жељело да дјеловање странке сведе на понављање приче о изборној крађи, док је новосадски одбор желио да се окрене скидању демократа и лигаша са власти.

"Повереништво у Новом Саду је као главни циљ зацртало рушење власти око ДС и ЛСВ, јер сматрамо да је то једини начин да се спречи интернационализација војвођанског питања које они покушавају да спроведу. Одлука Старешинства на овај начин даје ветар у леђа овим партијама да остану на власти у Новом Саду", каже Паровић за 021.

Главни одбор Двери је од новосадских повјереника тражио да, иако су по закону власници својим мандата у новосадском парламенту, своје фотеље врате партији преко чије листе су изабрани. Паровић наводи да мандате неће вратити, а да ће евентуално формирање нове партије у Новом Саду ипак сачекати покушај помирења унутар Двери.

Дверу су саопштиле да су искључења услиједила због нарушавања јединства Покрета и прављења фракција, због непоштовања структуре и правила Покрета и изазивања међуљудских сукоба у Дверима, те због необавештавања Старешинства и Руководства Покрета о преговорима о локалној власти у Новом Саду.

Приче о сарадњи Двери и ДС, односно њеног потпредседника Драгана Ђиласа почеле су у самој предизборној кампањи, када су припадници покрета далеко више критиковали СНС и садашњег предсједника Србије Томислава Николића, што је покренуло "шушкања" да је ДС помогла Двери како би њихова реторика "отела" дио десничарских гласача напредњака.

Ову причу додатно је подгријао финансијски извјештај предузећа "Колубара", које је део Електропривреде Србије. Тада се испоставило се да међу онима који су својевремно добили највеће донације овог предузећа налазе и Двери, којима је тада дато 4,2 милиона динара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *