Двери се повукле: Нисмо прешли цензус, Београд је сумњив

Покрет Двери, који је синоћ успоставио импровизовани „медија центар“ на улици надомак сједишта РИК, признао да није прешао цензус на парламентарним изборима. Обрадовић је у импровизованом медија центру испред полицијског кордона недалеко од зграде Скупштине Србије у Улици краља Милана рекао да ће резултат у Београдуи морати да се провјерава. Носилац листе Бошко Обрадовић рекао […]

недеља, март 16, 2014 / 23:49

Покрет Двери, који је синоћ успоставио импровизовани „медија центар“ на улици надомак сједишта РИК, признао да није прешао цензус на парламентарним изборима.

Обрадовић је у импровизованом медија центру испред полицијског кордона недалеко од зграде Скупштине Србије у Улици краља Милана рекао да ће резултат у Београдуи морати да се провјерава.

Носилац листе Бошко Обрадовић рекао је да је ситуација таква да ће у Београду резултат гласања морати да се провјерава, док на републичким није пређен цензус.

На завршној конференцији за штампу испред кордона полиције, који је спријечио присталице Двери да оду до скупштине у којој се налази РИК, он је рекао да су, према подацима изборног штаба, на основу 50 одсто обрађених гласова, Двери освојиле на парламентарним изборима око 4 одсто гласова.

У Београду, како је навео, резултат се и даље броји и не слаже се са оним који је Цесид саопштио, а чека се на резултате ГИК.

Претходно ове вечери Двери су саопштиле да су освојиле 5,7 одсто гласова у граду и да очекују да су прешле цензус и на републичком нивоу.

Обрадовић је казао да 50 одсто грађана који нису изашли на изборе нису преузели одговорност за то како ће и у каквој држави живети.

Истовремено је изразио задовољство постигнутим резултатом објаснивши да су Двери постигле резултат који је бољи од ЛДП и УРС, а да су испод цензуса остале ДСС и СРС, странке које су уложиле огромне своте у кампање.

Обрадовић је најавио да ће Двери, у наредном периоду излазити на улице сваки пут када буду угрожени државни интереси.

Након завршног обраћања Двери су "склониле" свој импровизовани медија центар са улице.0 КОМЕНТАРА

  1. Ovdje moram da se načudim samo jednoj konstataciji. Ljudi koji vjeruju da bi veća izlaznost dovela do nekih bitno drugačijih rezultata ne razumiju statistiku. Uzorak (ako to uslovno postavimo) od 50% je sasvim dovoljan da reprezentuje 100% i to svako ko ima malo više škole zna.:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *