Двери ДСС прошли цензус, држање за руке са Пајтићем и Радуловићем

Листа Двери-ДСС је прескочила цензус за више од хиљаду гласова, показују резултати које је саопштила та коалиција у седишту ДСС. Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да је та коалиција освојила 1.998 гласова на поновљеним изборим на 15 места, односно око 25 одсто. Листа Двери-ДСС је била за тачно један глас испод цензуса пред нови […]

среда, мај 4, 2016 / 23:56

Листа Двери-ДСС је прескочила цензус за више од хиљаду гласова, показују резултати које је саопштила та коалиција у седишту ДСС.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је рекао да је та коалиција освојила 1.998 гласова на поновљеним изборим на 15 места, односно око 25 одсто.

Листа Двери-ДСС је била за тачно један глас испод цензуса пред нови излазак на биралишта, а за улазак у парламент им је било потребно око 400 гласова.

То значи да ће места у новом сазиву српског парламента имати представници укупно 12 листа, од чега је пет мањинских. Посланике ће имати коалиција око СНС, СПС-ЈС, СРС, ДС, покрет Доста је било, СДС-ЛДП-ЛСВ и листа Двери-ДСС, као и мањинске листе СВМ, БДЗ, СДА, ПЗДД и Зелени.

Предсједница ДСС, Санда Рашковић Ивић, изјавила је да је њена листа трпила највећу сатанизацију у медијима, а да је одлука власти да манипулише изборима учинила да између опозиције проради солидарност.

Такође, она је навела да је на овим изборима виђен "нови брак".

"Видимо нови брак, само тајни. Ми смо бар радили јавно, а тај брак постоји између СНС и СРС", рекла је она.

Лидер покрета Доста је било Саша Радуловић је те њене речи образложио подацима са бирачких места, где су радикали добили између 7 (Кладово) и 14 (Палилула) гласова.

Како је рекао, радикали и напредњаци су постигли "тајни договор" и гласачи СРС су гласали за СНС.  

Према последњим резултатима, своја мјеста у парламенту ће имати укупно 12 листа (од тога пет мањинских):

СНС 131
СПС 29
СРС 22
ДС 16
ДЈБ 16
СДС-ЛДП-ЛСВ 13
Двери-ДСС 13
СВМ 4
БДЗ 2
СДА 2
Зелени 1
ПЗДД 1Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *