Два су точка довољна: Отварају се паркинзи за бицикле

Поводом Европске седмице мобилности 2012 те Свјетског дана без аутомобила, Центар за животну средину, као Национални координатор за Босну и Херцеговину, Вас позива на промотивну бициклистичку вожњу „Два су тачка довољна“ улицама града Бањалуке, саопштено је из Центра за животну средину. Овом приликом ћемо бити промовисани новоизграђени паркинзи за бицикле са надстрешницом на 4 локације […]

четвртак, септембар 20, 2012 / 20:40

Поводом Европске седмице мобилности 2012 те Свјетског дана без аутомобила, Центар за животну средину, као Национални координатор за Босну и Херцеговину, Вас позива на промотивну бициклистичку вожњу „Два су тачка довољна“ улицама града Бањалуке, саопштено је из Центра за животну средину.

Овом приликом ћемо бити промовисани новоизграђени паркинзи за бицикле са надстрешницом на 4 локације унутар кампуса Универзитета у Бањој Луци. Након скоро 3 године молби, захтјева и увјеравања да су овакви објекти потребни, изградњу су подржали Министарство породице, омладине и спорта, Министарство саобраћаја и веза те Универзитет у Бањалуци, кажу организатори.

– Искрено се надамо да је ово само почетак на улагању у ову инфраструктуру која је неопходна у промовисању одрживих видова транспорта – наводе у Центру за животну средину.

У 18.00 часова учесници ће се окупити на паркингу испред Филозофског факултета а након отварања паркинга провозати се по граду уз пратњу полиције.

– Пошто сви знамо да је процес измјене и допуне Закона о безбједности у саобраћају на путевима БиХ у току, те је члан 102. практично још увијек на снази, Саобраћајна полиција нас је замолила да сви који имамо кациге понесемо са собом, али да ће нам дозволити да се сви заједно и сигурно провозамо по граду, промовишући наше најомиљеније превозно средство – стоји у саопштењу.

Након што се заврши вожња, на паркингу испред Филозофског факултета унутар кампуса, направиће се једна заједничка фотографија са бициклима високо подигнутих изнад глава.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *