Два Сарајева једна Велика награда, Дино Мерлин у промотивном споту

Прва бициклистичка трка Сарајево „Grand Prix“ биће одржана 22. јуна с почетком у 11:00 часова испред Градске управе у Источном Сарајеву, а свој долазак потврдио је директор Тур де Франс-а Кристијан Прудом и десет шампиона ове највеће бициклистичке трке, који су дали подршку овом пројекту, као и предсједник Европског бициклистичког савеза, казао је Златко Бербић, […]

уторак, мај 13, 2014 / 09:46

Прва бициклистичка трка Сарајево „Grand Prix“ биће одржана 22. јуна с почетком у 11:00 часова испред Градске управе у Источном Сарајеву, а свој долазак потврдио је директор Тур де Франс-а Кристијан Прудом и десет шампиона ове највеће бициклистичке трке, који су дали подршку овом пројекту, као и предсједник Европског бициклистичког савеза, казао је Златко Бербић, предсједник Бициклистичког савеза БиХ за новинску агенцију Патриа.

 Како је казао Бербић до сада се пријавило око 100 такмичара који ће проћи пут дужине 140 км кроз 14 општина. Иначе, СГП 2014 дио је пројекта „Сарајево – срце Европе" у који је укључено девет држава које су се жељеле прикључити церемонији подсјећања на почетак Првог свјетског рата.

Трка креће од Градске управе у Источном Сарајеву, преко Добриње до Неђарића, главном сарајевском саобраћајницом – Обалом Кулина бана, до Хигијенског завода. Ту се одвајају такмичари и настављају према Вогошћи и осталих 13 општина, а рекреативци возе према Вилсоновом шеталишту.

"Ми ћемо сви заједно учинити све да представимо Сарајево и БиХ као нову спортску, бициклистичку и рекреативну дестинацију. Ово је након дуго времена највећи спортски догађај који се дешава у Сарајеву на отвореном. Циљ је да Сарајево у будућности постане љетни центар туристичког бициклизма", казао је Бербић за НАП.

Иначе, промотивни спот креће с емитовањем од 1. јуна, а како нам је открио Бербић, у споту је Дино Мерлин који каже „Дођите сви на Сарајево "Grand prix", покажимо колико нас има" и Kлаудија Карцерони де Карвахало, вишеструка свјетска првакиња у бициклизму која на француском језику упућује поруку. Овај пројекат од самог почетка има подршку и Амбасаде Француске у БиХ и амбасадора Роланда Жила, пише новинска агенција Патриа.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *