Душан Јоксимовић представља Српску у шаху

Десетогодишњи Душан Јоксимовић ће са још двоје шахиста представљати Републику Српску на једнодневном међународном клупском такмичењу у шаху у Новом Саду током овог мјесеца. "Општина је пружила велику помоћ свим клубовима који подстичу младе да постижу резултате. Шаховски клуб из Обудовца је доказао да имамо младе таленте који постижу резултате и надам се да ће […]

недеља, јул 12, 2015 / 11:46

Десетогодишњи Душан Јоксимовић ће са још двоје шахиста представљати Републику Српску на једнодневном међународном клупском такмичењу у шаху у Новом Саду током овог мјесеца.

"Општина је пружила велику помоћ свим клубовима који подстичу младе да постижу резултате. Шаховски клуб из Обудовца је доказао да имамо младе таленте који постижу резултате и надам се да ће нам са европских и свјетских такмичења донијети још медаља. Помоћ општине неће изостати", рекао је Николић.

Јоксимовић је освојио сребрну медаљу на шаховском првенству Републике Српске у Дворовима код Бијељине и сребро на првенству БиХ у Неуму.

Оснивач и предсједник Шаховског клуба "Црвена звијезда" Обудовац Недељко Симић већ 35 година води школу шаха и поносан је на клуб и његове младе чланове.

"Иако радимо у неусловним просторијама, успјеси не изостају, а имамо све више интересовања младих за шах. У јулу имамо такмичење у Новом Саду гдје ће Душан бранити боје Српске. Надамо се успјеху, а у октобру идемо у грчки град Халкидики на првенство свијета у шаху", каже Симић.

Десетогодишњи Душан каже да игра шах од пете године, а потиче из породице у којој сви играју шах. Каже да воли овај спорт, али и путовања на која одлази захваљујући шаху, јер тамо склапа нова пријатељства. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *