Дух Бриса Татона на Закинтосу – Срби оптужени за групно убиство с предумишљајем

Осморица нападача на Американца на грчком острву Закинтосу, међу којима су шесторица Срба, оптужени су за тешко кривично дјело групног убиства с предумишљајем.

недеља, јул 9, 2017 / 21:10

Најмања казна за то кривично дјело је 10 година затвора. Послије саслушања осморица оптужених враћени су у притворску јединицу на Закинтосу, гдје ће остати до уторка ујутру када ће бити изведени пред истражног судију.

Ту информацију грчких медија потврдило је и Министарство спољних послова Србије.

“Приведене српске држављане обишао је почасни конзул Србије на Кефалонији Виктор Рухас, који је разговарао са њима и начелником грчке полиције на Закинтосу.Ухапшени српски држављани нијесу имали примједбе на третман у притвору. Амбасада је у контакту са надлежним грчким органима и пружа нашим држављанима сву расположиву конзуларну помоћ”, сапштило је министарство.

Шесторица Срба ухапшена су у петак, због убиства Афроамериканца Бакарија Хендерсона које се догодило након свађе у ноћном клубу.

У оваквим ситуацијама, пракса је да се страним држављанима суди у земљи у којој је кривично дјело извршено.2 КОМЕНТАРА

  1. Šupljoglavci će loše proći. Šta su umislili, da su čuvari nekog beogradskog splava? U današnje vrijeme svako ubistvo Afroamerikanca je unaprijed planirani rasistički zločin iz mržnje, udruženi zločinački poduhvat, na čemu će advokati oštećene strane, a i tužilac posebno ustrajavati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *