Дудаш рекордом до европске дворанске бронзе

Српски вишебојац Михаил Дудаш освојио је бронзу на Европском дворанском првенству у Гетеборгу, са 6.099 бодова, што је нови национални рекорд. Злато је освојио Елко Синтниколас из Холандије, који је освојио 6.372 бода, док је сребро припало Кевину Мајеру из Француске, са 6.297 бодова. Дудаш је тако Србији донио другу медаљу у Гетеборгу, пошто је […]

недеља, март 3, 2013 / 18:40

Српски вишебојац Михаил Дудаш освојио је бронзу на Европском дворанском првенству у Гетеборгу, са 6.099 бодова, што је нови национални рекорд.

Злато је освојио Елко Синтниколас из Холандије, који је освојио 6.372 бода, док је сребро припало Кевину Мајеру из Француске, са 6.297 бодова.

Дудаш је тако Србији донио другу медаљу у Гетеборгу, пошто је два дана раније Асмир Колашинац освојио злато у бацању кугле.

Дудаш је пред последњу дисциплину, трку на 1.000 метара, био четврти, али је својим личним рекордом у тој дисциплини дошао до бронзаног одличја. Ту дионицу, српски вишебојац је претрчао у времену од 2:39.04 минута. Највећег ривала у борби за најнижи степеник побједничког постоља Адама Хелцелета Дудаш је надмашио за само четири бода.

Дудаш је претходно у недељу био осми у трци на 60метара препоне са 8.13 секунди, док је у скоку с мотком остварио само 4,60 метара, што су искористили његови конкуренти.

Сјајни Новосађанин је у суботу обарао личне рекорде из дисциплине у дисциплину: 60м истрчао је за 6.91 секунди, у даљ је скочио 7,55 метара, куглу је бацио 14,12 метара, док је у скоку у вис остварио 208 центиметара.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *