ДСС у Београду иде са СНС, услов рушење ДС у Чукарици

Српска напредна странка и Демократска странка Србије спремају се за коалицију у новом сазиву Скупштине града Београда и новој градској власти, сазнаје Данас. Како је овом листу речено из више извора, СНС је ДСС-у поставила услов да коалицију на нивоу Београда могу формирати уколико ДСС напусти коалицију са Демократском странком у градској општини Чукарица. Према […]

четвртак, март 20, 2014 / 09:19

Српска напредна странка и Демократска странка Србије спремају се за коалицију у новом сазиву Скупштине града Београда и новој градској власти, сазнаје Данас.

Како је овом листу речено из више извора, СНС је ДСС-у поставила услов да коалицију на нивоу Београда могу формирати уколико ДСС напусти коалицију са Демократском странком у градској општини Чукарица.

Према Данасовим сазнањима, ДСС је то прихватила, напустила демократе и прекомпонована власт у тој београдској општини, на чијем је челу био Зоран Гајић из ДС. Прекомпоновањем је ДСС пришла СНС и формирале су нову већину, док је ДС остала у опозицији. Овим су створени услови за сарадњу двије странке у Скупштини града.

Андреја Младеновић, предсједник Градског одбора ДСС, међутим, тврди за Данас да још није било разговора са напредњацима о формирању градске власти, мада је потврдио дешавања у Чукарици.

"Чукарица је једно, а власт у Београду је друго. То је само једна општина, тачно је да смо учествовали у прекомпоновању, али то не значи аутоматски да ћемо учествовати и у власти на нивоу Града“, истакао је Младеновић за Данас.

Упитан да ли је прекомпоновање општинске власти услов СНС за формирање коалиције у Београду, односно због чега је сада дошло до промјене власти на тој београдској општини, Младеновић каже да он "то не би тако тумачио“.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *