ДСС негира да је Коштуница палио амбасаду

Демократска странка Србије данас је негирала тврдње објављене у књизи бившег америчког амбасадора у Србији Камерона Мантера да је тадашњи премијер Војислав Коштуница лично одговоран за напад на америчку амбасаду у Београду, у фебруару 2008. године. „Мантер крупно и грубо обмањује да је Војислав Коштуница било шта запалио, као што је, с друге стране, истина […]

субота, септембар 15, 2012 / 16:13

Демократска странка Србије данас је негирала тврдње објављене у књизи бившег америчког амбасадора у Србији Камерона Мантера да је тадашњи премијер Војислав Коштуница лично одговоран за напад на америчку амбасаду у Београду, у фебруару 2008. године.

„Мантер крупно и грубо обмањује да је Војислав Коштуница било шта запалио, као што је, с друге стране, истина да је пола Србије запаљено и да је убијено хиљаде невиних људи током агресије на Србију”, рекао је у саопштењу ДСС-а портпарол те странке Петар Петковић.

Како је навео, Мантер је прави пример човјека који неистинама хоће да сакрије трагове злодјела које је његова земља починила Србији од бомбардовања, преко признања Косова до директног мијешања у формирање Владе Србије.

„По опробаном рецепту Рачка, Меркала и других злочина који су смишљено приписивани Србима, и паљење америчке амбасаде представља подлу намјеру да се кривица пребаци на невине људе”, указао је Петковић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *