ДС прави тим који ће се бавити заштитом чланова од политичког прогона

Демократска странка формирала је правни тим који ће се бавити заштитом њихових чланова широм Србије од политичког прогона и медијског шиканирања. Правни тим ДС-а чине посланици Јанко Веселиновић, Маја Виденовић, Срђан Миковић, Ненад Константиновић, генерални секретар странке Тамара Трипић, Теодора Влаховић, адвокати Александар Тодоровић и Данијел Томашевић. Посланик ДС-а Јелена Триван рекла је на конференцији […]

петак, октобар 12, 2012 / 15:31

Демократска странка формирала је правни тим који ће се бавити заштитом њихових чланова широм Србије од политичког прогона и медијског шиканирања.

Правни тим ДС-а чине посланици Јанко Веселиновић, Маја Виденовић, Срђан Миковић, Ненад Константиновић, генерални секретар странке Тамара Трипић, Теодора Влаховић, адвокати Александар Тодоровић и Данијел Томашевић.

Посланик ДС-а Јелена Триван рекла је на конференцији за новинаре на којој је представљен тај тим да у Србији траје озбиљна партијска чистка и хајка на неистомишљенике, која се са републичког нивоа пренијела на локални.

Према њеним ријечима, ДС даје апсолутну подршку борби против корупције, али, нажалост, фактографски подаци указују да у тој борби има елемената политичке хајке.

Триванова сматра да је у условима који данас постоје немогуће бити опозиција, "јер је борба против корупције постала плашт за борбу против неистомишљеника".

Она је навела да је у посљедњих мјесец и по дана објављено 109 текстова у којима се криминализује ДС, да је у 30 прекршена претпоставка невиности, у 11 најављена хапшења, а да је на 26 насловних страна тема било криминално дјеловање ДС-а.

Говорећи о случају Оливера Дулића, Триванова је рекла да се Дулић пријавио тужилаштву и да ће надлежни органи одлучити да ли ће водити процес, али да је у том случају прекршен низ закона, укључујући закон о информисању, кривични законик и Устав Србије.

Члан Предсједништва Српске напредне странке /СНС/ Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да се у Србији најозбиљнија хајка води против спремности за обрачун са криминалом и корупцијом, те истакла да нико не врши притисак на рад Тужилаштва.

"На обрачуну са корупцијом и криминалом ћемо и даље инсистирати, а сви који су умешани биће изведени пред лице правде. Коме то смета и ко су ти незаштићени и од кога?", запитала је Јоскимовићева на конференцији за новинаре.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *