ДС подржала хапшење Мишковића

Демократска странка подржала је данашње привођење власника Делте Мирослава Мишковића и његових сарадника, истакавши да и у будућим акцијама, Влада Србије и државни органи треба да покажу да борба против корупције није селективна. Како се наводи у писаној изјави потпредсједника ДС Миодрага Ракића, та странка подржава данашњу акцију државних органа као и сваку борбу против […]

среда, децембар 12, 2012 / 21:20

Демократска странка подржала је данашње привођење власника Делте Мирослава Мишковића и његових сарадника, истакавши да и у будућим акцијама, Влада Србије и државни органи треба да покажу да борба против корупције није селективна.

Како се наводи у писаној изјави потпредсједника ДС Миодрага Ракића, та странка подржава данашњу акцију државних органа као и сваку борбу против корупције и криминала.

"Као што смо у вријеме док смо били на власти говорили да нико није изнад закона и да не смије бити заштићених то мислимо и данас као највећа опозициона странка, због тога подржавамо и данашњу акцију државних органа", изјавио је Ракић.

Он је додао да од државних органа и Владе Србије ДС очекује да и у будућим акцијама покажу да борба против корупције није селективна.

"Вјерујемо да је за успјешну борбу против корупције важна независност свих државних институција које у тој борби учествују, као и да се та борба води у складу са законом у институцијама, а не кроз медије", наводи се у писаној изјави Ракића.0 КОМЕНТАРА

 1. Опет коментатори који појма немају.
  Мишковић је почео богаћење за вријеме Милошевићеве власти.Послије убиства Ђинђића, Зоран Живковић, најбољи премијер Србије, је кренуо у акцију сабља и око Мишковића се стезао обруч.
  Међутим, убрзо је премијер постао Војислав Коштуница и у вријеме његове владе мИшковић је приватизовао ове фирме за које га оптужују.
  За вријеме Коштунице је Мишковић постао најбогатији Србин, није за вријеме Тадића.

  Такође, многи су заборавили да је Легија хапсио Мишковића.

 2. јбг слабом к..цу и длаке сметају, тако и тим жутаћима све нешто сметало, а док им је мишковић трпо паре у дупе и састављо владе и скупштинске већине, жути су ћутали ко рибице у акваријуму!
  Сад кад се клупко почело одмотавати у једну руку они подржавају Вучића, али испод жита подржавају итекако мишковића да изврши још један акт према Вучићу и постави поново њих на власт!

 3. Рамо,

  Паметан си ко мој рамуш. Романијски ован не може да сабере два и два. Коњу, ирвасу, павијане, међеду глупи, зар не видиш да је стављена граница на Косову. Ово са Мишковићем служи само “да се Власи не досјете“. Да је ово урадио Тадић досад би твоји нацоси полушпали пола Београда. Овако ћутите ко пичке.
  Ја неколико дана покушавам да отворим дискусију по питању издаје лажи око Косова, али се нико не укључује. Зар Косово није најскупља српка ријеч и за нас овдашње Сербе.
  Зна Џо ставити Бећковићеву слику у ник, а најскупљу српску ријеч не спомиње.
  Препоштени Коштуница ћути и мути, гледа како да уже у београдску власт са издајницима. Што сад не жваљо не проговори.
  И даље остајем иза става да су Вук, Чанак и Чеда највеће српске патриоте у Србији.

 4. Симо П. Ороз, 15.12.2012. 09:07:57

  У искреност Вучићевих намјера по питању Мишковића не сумњам. Али да је темпирао моменат хапшења, несумњиво јест.

  Наравно да је граница на Косову. Ја константно тупим тастатуру на томе, Integrated Border Management није управљање административним прелазима, нити је liaison officer официр за везу. Ради се о правим границама, и правим дипломатама.
  Дачић лаже. Глуми див-јунака Србима у Србији, а овамо безусловно капитулира. Идентично као и Милорад. Све су то Милошевић wannabe… Бар за народ.

 5. Симо, међеде луди, хоћеш ли икада доћи памети? Па зар Чеда патриота, а онако се супроставио нашем предсједнику?
  Када наш предсједник каже да је Чеда и Вук зло по Србе, ја му вјерујем.

 6. Симо П. Ороз, 15.12.2012. 09:07:57

  баба симага, па косовско питање стоји отворено већ преко сто година од стварања призренске лиге, нити ће ова влада моћи то ријешити, као што нису ни стотине влада прије ње рјешавале ништа, ни можда наредних икс влада!
  Сад је глупост што ви ударате у те таламбасе, кад Србија грца у дуговима сломљена криминалом и корупцијом која је главна кочница зашто се не може отвореније преговарати око права на Косову!

  Јер Срби више не преговарају са албанцима по том питању, шиптари су марионете твојих „пријатеља“ американаца, чији је интерес још увјек велики на овим просторима због близине БИ и ЕУ на овим просторима!

  Довољно је да се покрену процеси оздрављења у српској привреди и отклањање тумора на том ткиву, а када ће Србија бити способна да се избори за позицију главног играча за питање Косова то ће зависити од тога како и колико успјешно ће се ријешавати унутрашњи поредак и функционисање правне државе!

  Без јаке и здраве државе, нама је Косово само још терет пред међународним атрибутима, да ми имамо сад здраву привреду, питање албанских претензија би било значајно умањено!

  Ко то не схвата, нема шта тражити у српској политици, прво средити ствари у својој кући па онда наступати према кризним регионима, другачији редослед није могућ!

  То што је вук манити, и чеда ганџа покушали да се увуку некако неком америчком лобију, причом ево ми вама дамо Косово не правимо питање, а ви онда нама дајте неограничену власт у Србији! Тај концепт није прошао, а шта би било да јесте, можемо само замислити!

  Нама у РС и у Србији је неопходно ослободити се коруптивне управе из властитих редова, првенствено, па тек онда наступ према региону, до тада мрка капа, нико нас не узима за озбиљно, замисли да додик предлаже неко рјешење у региону, па ко би то подржао!? Упишали би се људи од смијеха, или исто тако вук манитов, па њему су се смијала и мала деца!

 7. Симче, слажем се за ово што си написао за власт у Србији, али не и за Коштиницу. Он није довољно гласан, али далеко од тога да ћути. Напротив. ДСС и он једини нешто и раде по овим питањима. Говоре, дјелују пред Уставним судом, организују акције. Раде оно што је у њиховој моћи.

 8. herc64, 15.12.2012. 09:40:22
  Slazem se sa tvojim prvim pasusom a ne slazem se sa drugim.
  Заметица Јован, 15.12.2012. 10:33:51
  Sa tvojim pasusima se ne slazem
  anja banja luka, 15.12.2012. 14:16:42
  Sa tobom se slazem stagod napisala…

  http://www.youtube.com/watch?v=ndTO4rZ-Gcc

  Nego lijepo i pametno ovo Simo (koji je za’vuka)nama poturi olinjalog kurjaka,izmedju mjesavine jazavca i tvora i jednog izgladnjelog kojota..
  Kad vidis sliku, olinjala kurjacina izgleda onako najprihvatljivijiB-)

 9. Можемо ми паламудити шта хоћемо, али факат да је хапшење мишковића и удар на гуланфере у Србији важније од два прелаза према Косову!
  Можда Србија може вратити Косово за идућих 50 година, али само ако се прије тога ријеши терета корупције који се таложи годинама на нејака плећа српске привреде и сељака!
  Србија може Косово вратити икад, а Косово Србију не може никад, зато чувајмо Србију Косово ће тад и само доћи на ред!

 10. Још мало да се укључим. Очито је да смо се сложили да је ова коалиција де факто признала Косово. И сад је то као у реду. Ајде нека буде тако. Ништа се не може. Али како, мајку му, у предизборној кампањи блатити све редом, а сада урадити и горе него што је Чеда причао. По којој логици је Чеда издајник зато што је говорио да се треба погледати истини у очи, а ова влада постави границу и сад јој треба аплаудирати.
  Није ми намјера да полемишем са симпатизерима нациста, али позивам нормалне коментаторе да размисле о критеријумима када некога називамо издајником.

 11. Шешељ први човјек, у затвор. Гробар, други човјек предсједник.
  Мишковић, први човјек, у затвор. Форцан друга у Делти http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=15&nav_category=12&nav_id=669240

  Да само напоменем да је отац Милке Форцан високи функционер удбе.

 12. Хехе..баба симага, јеси ли то ти нешто к’о забринут за имовину свог духовног вође чедомира, али и други твој духовни отац милокрад додик ће брзо доћи на ред у Вучићевој сабљи против каишара и српских привредних дахија, но сикирики…све се враћа, све се плаћа!
  Ово су само добре вијести из Србије, надам се да ће се те позитивне вибрације о сјечи криминаланих трутова и штеточина пренијети мало и на ову нашу несрећну републичицу, па да исто тако тајкуни иду на робију, а радници на посао!

  http://www.magacin.org/2012/11/tajkunski-recepti-cedomira-fidelinka-jovanovica/

 13. Симче, ова ситуација од прије пар дана је завршна фаза. Све прије тога је добрим дијелом довело до успостављања границе. У томе су учествовале све власти, па и Чедомир који је и учествовао и подржавао штетна дјеловања. Подржавао експлицитно или имплицитно. Дакле, ту нико не може да се екскулпира, осим да се опет овом Коштуници нађе пар олакшавајућих околности, али и једна отежавајућа, највећа могућа, што је послије Декларације о независности тзв. косовског парламента тима и таквима препустио вођење Срије, а знао је ко су и шта су и да се од истих не може ништа добро очекивати.

  Мени нема никакве разлике између Чедомира, Бориса, Живковића, Дачића, Вучића, Николића. Иста екипа.

  „Можемо ми паламудити шта хоћемо, али факат да је хапшење мишковића и удар на гуланфере у Србији важније од два прелаза према Косову!
  Можда Србија може вратити Косово за идућих 50 година, али само ако се прије тога ријеши терета корупције који се таложи годинама на нејака плећа српске привреде и сељака!
  Србија може Косово вратити икад, а Косово Србију не може никад, зато чувајмо Србију Косово ће тад и само доћи на ред“!

  Рамштајн, ово је врло важно питање, не толико због КиМ, колико због неких других ствари. Пусти Мишковића, већ ће некако да га пусте, ово му је само свесрдна помоћ при легализацији нечасно стеченог.
  Ми смо се бранили у Книну, Војводина, Прешевска долина и остатак су се бранили у Митровици. Нажалост, већ сада можемо да предвидимо резултат.

 14. Ања, ситуација је више него јасна. Бучић данас изјављује како се Ђилас обогатио на грбачи народа, али ето, није прекршио закон. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=12&dd=16&nav_category=11&nav_id=669413
  Па онда каже да има сазнања да је Мишковић плаћао неке политичаре, Чеда му затражи да јавно каже о коме се ради, а Вучић изврдава и тражи од Мишковића да он то каже. С обзирпм да је и будали јасно да то Мишковић никад неће рећи, онда Вучић ставља Мишковићеву десну руку у неки УО. Следеће што слиједи је да Милка Форцан направи списак политичатра по Вучићевој жељи. Он ће махати тим списком свјестан да то не представља никакав доказ него служи за гпупу рају коју ће он и даље убјеђивати да је Елиот Нес.

  Овај човјек је опасан и по мом слободном суду се ради о патолошком лажову и неурачунљивој личности.
  Како је кренуо, уништиће сав крупни српски капитал и отворити тржиште од 7.000-000 људи хрватском и словеначком крупномкашпиталу, јер су ови из ЕУ свјесни да без монопола на овом тржишту ове двије њихове чланице иду на “народни казан“ Европске уније.

 15. anja banja luka се разумије у политику „као Мара у крив к…ц“
  Највјероватније је опет у недостатку истог.

  Симо П.Ороз одавно познати дебилчина мора да истресе своје будалаштине јер јер му то налаже његов пилећи мозак.

  Срећа је само што таквих будалетина и мазгова нема много у нашем националном корпусу.

 16. anja banja luka, 16.12.2012. 13:43:50

  Ања, ти мораш знати да је велика већина тих квазиполитичара пила воду са тог мишковићевог длана, то је потпуно нездрава политичка клима, кад једна особа држи све полуге власти у својим рукама.
  Сјети се Карића, па како је завршио?
  Хајдемо сад редом, шта се постиже са овим оптужбама? Неком то изгледа тек тако споредно, па цијела земља се потресла, ово је од круцијалног значаја, хоће ли Србија преживјети и у овом саставу као што је сада, а камоли хоће ли се изборити за Косово!
  Дотле су је довеле те дахије, није битно да ли је то покренуо Вучић и ако јесте, па и њему је наређено однекуд!
  Милијарде дуга на плећима обичног радника и сељака у Србији је већа брига него како ће тећи преговори око Косова!
  Косово Србија не мора признати, они ће га и тако и тако гурати, али Србија не може без привреде, као без ваздуха, ту ће се кључне ствари рјешавати.
  Велики је утицај тренутно Вучића, не заборавите да је он преокренуо оно буђаво стање у Србији, није Тома, није нико други него баш он. Зато је и добио одрешене руке, да среди српске дахије и корупцијом огрезлу привреду.

  Па погледај колико дуго тај мишковић држи у шаци цио Београд, својим упливом преко политике око оних великих локација код Аутокоманде, тамо се више ништа не може да гради, јер је он ставио неку своју тапију на све то.
  Таква ситуација је па готово у цијелој Србији!

 17. rammstein, 16.12.2012. 20:38:00

  “Сјети се Карића, па како је завршио?“

  Завршио у коалицији са СНС. Ето гдје је завршио. И врапци на грани знају да су Карићи и Цане Суботић финансијери СНС. Сада Вучић мора за њих да напарави простор. Ту је сметња Динкић који је отјерао Карића, а он је у влади, не зато што је број његових посланика потребан за већину (није), него зато што је неко тако наредио. Зна се ко.

  “ није битно да ли је то покренуо Вучић и ако јесте, па и њему је наређено однекуд!“

  Одакле му је наређено? Гукни паметњаковићу!

  “Зато је и добио одрешене руке, да среди српске дахије и корупцијом огрезлу привреду.“

  Од кога је добио одријешене руке? Хајде Рамане, слабо ти иде оправдавање очите издаје Косова.

 18. Оптимус је све рекао о Ањи, чист погодак.

  Нисам вјеровао у напредњаке до хапшења Мишковића, мислио сам да су исти као и остали. Сада им скидам капу и вјерујем да ће та странка и у РС водити Владу након избора 2014.год.
  Ако до тога не дође, можемо комотно паковати кофере и селити се из БиХ,односно „бољег“ ентитета РС.
  Додик и његов СДС је уништио што се могло уништити, тако да једини спас видим у њима.

 19. Сви су издајници, само Којот фон Драсковитз није, хахахаха

  Да, да, отац Милке форцан је високи официр Удбе, а Драшковићеве паравојне јединице су 1991. године формирале пчеларске задруге.

  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/330076/Draskovic-evroatlantska-licnost-godine

  http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/vuk_draskovic_potpisao_inicijativu_za_rekom.55.html?news_id=216422

  „Tokom posete Jap de Hop Shefera Beogradu potpisan je sporazum o kopnenim linijama komunikacije NATO-a preko teritorije SCG.

  Sporazum su potpisali generalni sekretar NATO-a i ministar inostranih poslova SCG, Vuk Drašković. „Taj sporazum omogućava snagama NATO-a, uključujući i KFOR, da u slučaju potrebe reaguju bilo gde u regionu gde su ugrožena ljudska prava i mir. U slučaju da se na Kosovu ponovi nasilje ovaj sporazum olakšava brzo reagovanje snaga NATO-a“, rekao je Drašković.“

  „Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio je danas da se mora podržati ono što premijer Ivica Dačić sada govori kada je u pitanju Kosovo i Metohija i zatražio da buduća platforma za Kosovo bude bazirana na dokumentu Martija Ahtisarija.

  Uz napomenu da je status Kosova „završena stvar“ i da Srbija ne mora formalno da prizna nezavisnost Kosova, ali da sve druge odnose mora normalizovati najviše zbog Srba koji žive tamo, Drašković je kazao da bi SPO mogao da podrži tu platformu ukoliko bi se u njoj reklo da prihvatamo nestatusni deo Ahtisarijevog dokumenta.“

 20. Mишковић и Беко су финансирали готово све значајне странке, а појединце у власти на мјесечном нивоу стипендирали. Он никад ане би био ухапшен да није сметња мафији из ЕУ, који желе да преузму тржиште за неког свог фаворита. Аналогија постоји и са случајем Шарић. Српски политичари су уцјењени и само испуњавају жеље оних који се свете нашем народу. Зато и постоји консензус.

  Молим Вас да не вријеђате Ању! Она се све боље разумије у политику, и криву и праву. Дијелим њено мишљење да је Коштуница најмање зло за Србију.

  “Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počinio je nacionalnu izdaju uspostavljanjem graničnog prelaza s Kosovom, koji smo nazvali – nova Bajčetina”, rekao je poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Marko Jakšić na skupu u beogradskom Sava centru.
  Jakšić je povodom izjave potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da će narod gladovati bez EU, upitao za koliko je Vučić prodao Kosovo, pa Srbija nije gladna.
  “Pohlepni, alavi i ucenjen premijer Ivica Dačić je samo izvođač prljavih Nikolićevih radova. Dačić je položio zakletvu nad Ustavom, a sada ga svodi na toalet papir. Sramota!”, rekao je Jakšić.
  On je kazao da podržava borbu protiv korupcije i kriminala, ali da je najgori politički kriminal prodaja teritorije.
  “Hapšenje Miškovića ne može da sakrije istinu da prodaju i izdaju Kosmet. Dugovi Nikolića i Vučića nisu i naši dugovi. Moramo marionetama na vlasti da kažemo da je dosta i da nećemo da prodamo veru za večeru”, rekao je Jakšić.
  Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić kazao je da bi Dačić trebalo da “utuvi u svoju glavu” da u crnim torbama koje nosi po Briselu ne može da nosi i “žive glave Srba s Kosmeta”.
  Ristić je Vučiću poručio da srpski domaćin nikada nije prodavao kuću kada je bio gladan, nego da je išao na njivu da radi.
  “Briselskim putnicima trebalo bi oduzeti olovke. Srbijo, vrati se kući. Brisel i briselski kupleraj nisu tvoja kuća, nego Pećka patrijaršija i Bogorodica Ljeviška”, rekao je Ristić.
  Okupljeni su na pominjanje imena Nikolića, Vučića i Dačića skandirali: “Izdaja, izdaja!”.

 21. Симо П. Ороз, 16.12.2012. 20:55:34

  баба симага, ел магаре, зар ти не конташ да су твоји пуштени низ воду, силне паре су уложили у вас, а ви умјесто да те паре окренете у привреду, ви сте то спискали са тајкунима и то је сва поента ове приче!

  Конташ, јбг ти, дали су вам подршку, жутаћима, вуку манитоме, чедомиру, додику,…и како је то ишло? Никако, поред тога, вас свакако у Руској Федерацији очима не могу да гледају, не зато што сте ви западни фићфирићи, заболе Русе за то, па и Вучић и његов СНС није гадљив на ЕУ, али јбг бар неће дахије правити империје по Србији и Русији и ЕУ је пун курац гологузог народа, сад им требали гологузи Срби на лонац?
  Ма дај јбт вук манити, јесте ли ви сви тамо природно ретардирани!?

 22. Симо Пјетлић, 16.12.2012. 21:53:52

  Хтио сам рећи да је Вука Драшковића на политичку сцену инсталирала иста та УДБА, чији је официр отац г-ђе Форцан. Да паравојне формације СПО није формирала пчеларска задруга из Кнића, већ иста та УДБА. Да је Вук Драшковић био потпредсједник Владе СРЈ током бомбардовања Србије од стране НАТО, а став Владе је био да је НАТО агресор. Након тога исти тај Вук се „пере“ од свега, потписује несметано кретање НАТО војске преко територије Србије (копненим путем), потписује уговор с овим РЕКОМ-ом, који је антисрпска организација, која минимализује српско страдање током ратова 90-их, а Србе ставља на стуб срама. Данас он подржава ово што ради Дачић, али Симо Пјетлић прави селекцију и не ставља истог тог Драшковића у друштво издајника, прозива УДБУ, а његов духовни вођа заједно са Шешељевим радикалима створен од стране исте службе.

 23. Дражене, зајебавам се. Ајде још једном покушај да кажеш своју мисао. Стварно није јасно шта желиш да кажеш.

 24. rammstein, 16.12.2012. 20:38:00

  Видјећеш да ништа неће бити од овога и да је ово чиста представа за јавност, какву гледамо и овде, сада већ у наставцима. Постоји огромна разлика између онога што му, а о томе можемо да сазнамо само из медија, стављају на терет с обзиром да још нема оптужнице, и овога о чему си причао. Лик је уз помоћ политичких елита у посљедњих 10- ак година узео стотине милиона, упропастио стотине хиљада живота приватизацијом, а они га терете за неких тричавих пар милиона. Свака политичка елита му је помагала на свој начин, ова му пмаже на свој. Треба то све оправдати и ово је најбоље рјешење.

  Вјерујем да је ово како сам горе написала, а шта ће бити… показаће будуће вријеме. Србија, њена привреда, будућност народа… неће имати никакву корист од овога.

 25. Baba Simaga, što reče Рамо (немој рама, рамо је ок. лик. да га нема на овом фронталу би било досадно)… Рамо је краљ.
  Али Симага, у једном си у праву:“Како је кренуо, уништиће сав крупни српски капитал и отворити тржиште од 7.000-000 људи хрватском и словеначком крупномкашпиталу, јер су ови из ЕУ свјесни да без монопола на овом тржишту ове двије њихове чланице иду на “народни казан“ Европске уније.“ Не рватима и словенцима (немају они тај кеш) већ аустријанцима и швабама и бојим се да ће умјесто Мишковића Србина (?), доћи Мишковић шваба (ебем ли га!)… Да се разумијемо, ја јесам да се ствари изведу на чистац,тј. да се изврши детајкунизација миле нам матице, као и ове наше Республике, али… само под условом да држава (ко је држава?) с тим новцима запосли сиротињу рају (најбоља ријеч за народ)!А онда опет одосмо у мрачну прошлост комунизма, али ебем ли га, не видим излаз. Ево и да им се отму наши новци- на који начин и ко би управљао са њима? Удба? Озна? Ко? и како? у озбиљној сам дилеми.
  B-)

 26. Можда је Ања и у праву…. Они ће сад да осуде Мишка за неколико милиона (а човјек тежак милијарде), а знамо какве су казне.Отприлике 3 године + 2 условно и можда му отму пар кућа или евентуално кеша, а осталих милијарду и кусур новца остаје, такод да га у будућности нико за њих неће питати, а увијек ће моћи да извади папир да је платио „казну“ и да је остало легално и легитимно. Медији увелико доприносе да се истина не сазна (као и обично, па нас бомбардују, како има телевизор, како је обукао шарену пиџаму, шта му је рекао отац, каква му је ћелија, о осталим условима у ћелији, а нико да се бави истраживачким новинарство. да ми је Вукана да то истражи, мислим да би имали квалитетну информацију у то сам убијеђен.А овако.Остаћемо ускраћени шта је заиста прави мотив хапшења, као и количине украдених новаца. Биће тресла се гора родио се миш!

 27. Србине, нема никаквих пара назад и то је кључ свега.

  А ово за Словенце и Хрвате се слажем. Наравно и за странце. Иначе, Хрватска посједује Србију, само нам то још нико није јавио. Полако.

  Хрватска је заштитила своје тајкуне и охрабрила их и помогла да купе сусједне државе. Ми смо својима омогућили да нас пљачкају, заузврат смо добили неки динар, мислим на ове на власти.

  Онај ко заиста буде пожелио да помогне Србији урадиће нешто конкретно. Похапсити прво неке судије и тужиоце (а то се отприлике зна и које), извршити реформу правосуђа као у Италији својевремено, извршити праву ревизију приватизације. До тога ово је само забљвљање народа и скретање пажње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *