Државни врх Србије засједа, Вучић тражио помоћ из иностранства

Сједница државног врха, још једна уочи наставка дијалога Београда и Приштине, биће одржан данас у подне. Државни врх се већ једном састао у понедељак и након те сједнице поручио да ће на нову рунду дијалога делегација Србије отпутовати с прецизираним надлежностима заједнице српских општина на Косову и Метохији . Предсједник скупштинског Одбора за Косово и […]

петак, март 29, 2013 / 08:12

Сједница државног врха, још једна уочи наставка дијалога Београда и Приштине, биће одржан данас у подне.

Државни врх се већ једном састао у понедељак и након те сједнице поручио да ће на нову рунду дијалога делегација Србије отпутовати с прецизираним надлежностима заједнице српских општина на Косову и Метохији .

Предсједник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун је изјавио да је на том састанку дефинисано девет критеријума на основу којих ће српски преговарачки тим одлучити да ли је прихватљиво оно што буде као приједлог изнијето на сто.

Први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић затражио је да у новој рунди дијалога Београда и Приштине, која је за 2. април заказана у Бриселу, учествују и Немачка и Британија, сазнаје Б92.

Вучић сматра да би том састанку требало да присуствује неко од министара иностраних послова најутицајнијих земаља ЕУ, попут шефова дипломатије Њемачке или Велике Британије, Гида Вестервела или Вилијема Хејга, који би били додатни гарант и подршка у циљу да се у седишту ЕУ постигне договор.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је у Скупштини Србије да је Вучић и до сада учестовао у преговорима, да се о дијалогу с Приштином консултују и с предсјединком Томиславом Николићем, да о томе постоји потпуно јединство и да је договорено да ће одлуке донијети или заједно или никако.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *