Држава у којој (само) абортуси имају будућност

Мало је недостајало да се БиХ, осим по богатој традицији планских и спонтаних масовних клања, срања и силовања, прочује и по колективном – абортирању! Пише: Ђорђе Вуковић Иако ће многи помислити да је у питању опет нека од метафора за наше уобичајене побачаје на подручју противприродног (за локални менталитет) зачећа правног система и демократских процедура […]

недеља, август 12, 2012 / 16:02

Мало је недостајало да се БиХ, осим по богатој традицији планских и спонтаних масовних клања, срања и силовања, прочује и по колективном – абортирању!

Пише: Ђорђе Вуковић

Иако ће многи помислити да је у питању опет нека од метафора за наше уобичајене побачаје на подручју противприродног (за локални менталитет) зачећа правног система и демократских процедура или, пак, економског петинга и социјалне заштите или, не дај боже, какве цивилизацијске пенетрације у међунационалним односима, ријеч је о дословном значењу, буквалном чину, изворној радњи.

Ових дана је, ко није чуо, објављена вијест о појави тзв. "абортус туризма" у БиХ! Информацију да извјесна турска агенција "Баракуда" у туристичкој понуди има дејтонски (п)резерват(ив) као дестинацију са аранжманом од четири дана, три ноћења и једним абортусом (за 600 долара), одмах су, како и доликује нашем површном и брзоплетом начину закључивања, национални душебрижници дочекали на нож (прави стручњаци за ову област ваљда би се латили газе и скалпера).

Дакле, по њиховој логици, очигледно да је у питању још једна антисрпска завјера, потврда све присутније политике неоосманизма у БиХ. Након што су открили да је рахметли Алија у аманет турском премијеру Ердогану оставио дејтонску авлију, укључујући и наша вјековна огњишта и колијевке, а да је Сулејман Величанствени испред малих екрана већ окупио харем у којем наивним и доконим Српкињама слама срца, испира мозгове и загорјева ручкове, ево још једне гнусне подвале, љетне епизоде која појашњава скривени стратешки план непријатеља: након организованог и удруженог абортирања, сутра би ваљда свако могао да нас окриви за биолошки покољ, гинеколошко етничко чишћење, вагиноцид или шта већ (Злуради би рекли да кум Миле није већ бетонирао бањалучки Пицин парк, било би то идеално мјесто за масовну гробницу недужних ембриона турских туристкиња).

Иако то, ко бива, нема никакве везе са предстојећим изборима, владајућа елита ће, наравно, кривицу свалити на министра иностраних послова Златка Суспедованог, који је поново прекршио Устав и потврдио колико је невјеран својим коалиционим партнерима и партнеркама, смишљено избјегавајући да по истом кључу омогући свим (и)лагалним, равноправним и конститутивним гинеколозима из оба ентитета да склопе специјалне и паралелне односе са нпр. Украјинкама, Молдавкама или сестрама Рускињама.

Зато ће посланици који заступају српске интересе тамо доле гдје је најчупавије (у Сарајеву), затражити хитан дипломатско-акушерски преглед како би се утврдило да ли су наши заједнички органи на било који начин били умјешани или директно учествовали у овом скандалозном идеолошко-туристичком таслачењу, шербетлуку, јастучењу, пумпању, транџању, роксовању…

Ипак, не треба искључити ни могућност да овакво тумачење афере "абортус туризма" није ништа друго до типична српска исламофобија, рефлекс дубоко утиснутог неповјерења према потомцима Бајазита и Мурата, због којих је српска судбина пет вјекова била курата; којима су ратови били баханалије, некад због Кучук а некад Изетбеговић Алије; којима је иста свака каша закувао је Тихић или Сулејман паша; који ће да бране "Интегру" и "Тамарис", само ако их дирне какав Харис; којима секс сваки смета, ако није у надлежности ентитета.

Шалу на страну, можда се иза ове необичне идеје менаџера агенције "Баракуда" крију далеко племенитији и хуманији мотиви него што то мисле напаљени и затуцани мачо националисти. Можда су Турци сазнали да само овдје чак и одбачени фетуси имају шансу да нешто направе у животу! Можда једног дана постану важне фаце, лидери, бизнисмени, директори државних агенција и јавних предузећа, чланови управних одбора, професори из области односа са јавношћу, аутори анонимних коментара на Интернету итд., дакле нешто налик људима…

У свакој другој земљи такви би били под сталним и специјалним надзором, држали би их у епруветама, кавезима и лударама или, у најгорем случају, побацали у клозет шоље и пустили воду. Али, како је БиХ уникатна држава-кондом чији су заштитници и гаранти највеће свјетске силе, у њој сваки побачај остаје и опстаје, напредује и профитира.

Да не говоримо какве економске ефекте, у овој нашој неимаштини, може да изазове поплава богатих трудница и невољних носиља које би колективно нагрнуле са свих крајева свијета да се овдје олакшају и очисте. Процвјетале би све гране привреде, љекари и санитарци имали пуне руке посла, а и криминалци би имали чиме да омрсе брке! Невладин сектор нашао би нову занимације, попут заштите (полу)људских права ембриона и бриге због еколошких поремећаја које може да проузрокује отпад од толиких интервенција, док би и вјерске организације имале шта да, у божје име, додају о овом развратном туризму.

На крају, и октобарски избори су идеална прилика да се умноже и брендирају аутентични домаћи абортуси. Само ако се нормални људи одлуче да више не буду бабице које за мале паре помажу порођај велике бруке!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *