Дрхте у невјерици: Нијемци и Италијани против аустријског ограђивања

Италија и Њемачка у потпуности се супротстављају аустријском плану изградње ограде на граници са Италијом, изјавио је данас италијански премијер Матео Ренци након разговора са њемачким канцеларом Ангелом Меркел. "Изразили смо потпуно неслагање и, на неки начин, одређени шок због става наших аустријских пријатеља", рекао је Ренци током заједничке конференције за новинаре са Меркеловом у […]

четвртак, мај 5, 2016 / 17:04

Италија и Њемачка у потпуности се супротстављају аустријском плану изградње ограде на граници са Италијом, изјавио је данас италијански премијер Матео Ренци након разговора са њемачким канцеларом Ангелом Меркел.

"Изразили смо потпуно неслагање и, на неки начин, одређени шок због става наших аустријских пријатеља", рекао је Ренци током заједничке конференције за новинаре са Меркеловом у Риму.

Аустрија је саопштила да планира да на граничном прелазу Бренер, који дијели са Италијом, подигне ограду како би "каналисала" људе.

Бренер представља једну од граничних тачака које мигранти користе на путу ка богатом сјеверу Европе.

Аустријски министар унутрашњих послова Волфганг Соботка изјавио је прошлог мјесеца у Риму да се ове године очекује чак милион миграната који су спремни да пређу Средоземно море из правца Либије.

Италијанске власти кажу да је та бројка знатно мања, иако се током љета може очекивати велики талас избјеглица. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *