Дрецун: Посвећени смо нормализацији односа са Албанцима

Београд је искрено посвећен нормализацији односа, не само Београда и Приштине, већ и Срба и Албанаца, каже досадашњи предсједник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун, истичући да је то једина шанса да идемо напријед. "Нормализација односа је у центру политичког деловања и Београда и Приштине и ЕУ на овом подручју. Незаобилазно је да нас прати […]

уторак, мај 6, 2014 / 13:01

Београд је искрено посвећен нормализацији односа, не само Београда и Приштине, већ и Срба и Албанаца, каже досадашњи предсједник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун, истичући да је то једина шанса да идемо напријед.

"Нормализација односа је у центру политичког деловања и Београда и Приштине и ЕУ на овом подручју. Незаобилазно је да нас прати на путу ка ЕУ, не толико јер то очекује Брисел, већ јер је услов за просперитет и Срба и Албанаца", рекао је Дрецун гостујући у Дневнику РТС-а.

Дрецун истиче да "смо сви уморни од кретања Приштине која иде корак напред, три уназад".

Оцјенио је да је закон о трансформисању Безбједносних снага Косова у Оружане снаге Косова, о ком ће данас расправљати косовски парламент, дискриминаторски закон који Србима намеће вољу албанске стране.

"Треба створити услове да се неалбанске заједнице осећају безбедно. Оружане снаге би биле наследнице терористичке ОВК, која је претворена у косовски заштитни корпус. Видимо да се ствара непотребна војска која дестабилизује ситуацију, уместо да је стабилизује", рекао је Дрецун.

Потребно је, каже, донијети Закон о формирању ЗСО, а не законе који повећавају дискриминаторски јаз. "То није закон који ће допринети стварању бољих стандарда", напомиње Дрецун.

На Косову већ постоји војска, по Резолуцији 1244, то је КФОР, рекао је Дрецун, упитавши ко то угрожава Косово те је неопходно формирати такву војску.

Истиче да није немогуће да се та војска формира, али упозорава да се то неће догодити вољом оних који живе на Космету, већ наметањем воље албанске стране.

Напомиње да ако некоме треба некаква војска која ће бити једнонационална, онда све остале заједнице имају право да створе своју војску – и Срби и Роми. "Куда ће нас онда то одвести", пита Дрецун.

Истиче да је Београду важно да српска заједница што пре буде створена. ЗСО је, каже, највећи гарант безбједности српског народа.

Говорећи о преговорима Београда и Приштине о правосуђу, Дрецун је напоменуо да садашња ситуација не води никуда.

"Морамо што пре да договоримо оквир који ће омогућити функционисање правосуђа, али не тако да дискриминише Србе. Не да поставља питање да ли правда важи подједнако за све", каже Дрецун.

Истиче и да је важно да се крене са подизањем оптужница када су у питању злочини ОВК. "Очекујем да ће суд морати да направи помаке. Веома велики је улог, ако се ништа не уради биће празна прича, а без кажњавања свих не можемо напред. И нормализација би била успорена", закључује Дрецун.0 КОМЕНТАРА

  1. Немогу да вјерујем који је гад овај човјек. Ова прича потпуно одступа од књига које је писао. Лично сам га слушао и ово је за не повјеровати. Овај човјек је дволични лажов и невиђени преварант.Жао ми је што сам некад о њему имао позитивно мишљење.

  2. Типичан представник СНС-а, све го издајник и лажов. Лоботомија радикала је најуспјешнији пројекат свих времена, дивим се Америци, најјачи су, ако су од Томе и Вучића направили најевропљане, ако је кафе кухарица из СФ часописа Велика Србија преквалификована у министарку за евроатланске интеграције, ако је Дрецун претворен у, како меритум рече, пушача…..онда Америка може све.
    Надам се, да ће доћи вријеме, кад ће Срби схватити да не треба на државне функције бирати компромитоване и уцјењене кадрове.

  3. Гледам вечерас вијести на Б92, екс кафе кухарица из велике србије ће лично подржати параду поноса, браво, браво и за Београд, односно, нову градску власт, која свесрдном подршком геј прајду ваљда жели да опере образ због смањења породиљских накнада. Рецепт за „омножавање“ Срба, смањуј породиљске накнаде и промовиши педерлук. Сила су ови еманциповани радикали.

  4. хвала Богу да у овој двојици педера неко види највеће издајнике српског рода. До сада горих није било,чак и Броз може да им завиди

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *