Драшковић: Дачић рекао познату истину

Предсjедник Српског покрета обнове Вук Драшковић рекао је да му је драго што је премијер Србије Ивица Дачић саопштио истину о Косову за коју „сви знају да је истина већ 13 година“.  "Драго ми је што се саопштава та истина за коју сви знамо да је истина већ 13 година, јер већ 13 година од […]

петак, март 8, 2013 / 16:31

Предсjедник Српског покрета обнове Вук Драшковић рекао је да му је драго што је премијер Србије Ивица Дачић саопштио истину о Косову за коју „сви знају да је истина већ 13 година“.

 "Драго ми је што се саопштава та истина за коју сви знамо да је истина већ 13 година, јер већ 13 година од Резолуције 1244 и Кумановског споразума државе Србије ни у назнакама нема на Косову", рекао је Драшковић агенцији Бета.

Дачић је у јуче објављеном ауторском тексту за недељник НИН навео да се десет година лагало да је Косово српско и да је то чак озваничено и Уставом Србије.

Драшковић је навео да он и СПО то говоре од почетка и да су додатно претрпели велику политичку штету, јер је често најопасније говорити истину.

Предсjедник СПО-а је навео да се преговори са Приштином превише компликују, јер је довољно да српски преговарачи без страха од реакције оних који веома добро живе од Косова, а не живе на Косову, храбро прихвате Ахтисарејев план као солидну основу за дијалог, у којем би покушали да се изборе за нешто повољнија решења, нарочито на северу Косова, уз истицање да Србија не признаје Косово.

"Тог тренутка ми добијамо датум и почињемо преговоре за приступање ЕУ и тог тренутка имамо ЕУ као моћног савезника у нашим настојањима да донекле поправимо решења из Ахтисаријевог плана, а она су и без поправки изнад постојећих европских стандарда", рекао је Драшковић.

Истакао је да је најважније да Србија заштити оно што се заштитити може, а то су преостали Срби на Косову и српско и историјско наслеђе на Косову.

Драшковић је навео да је "једна велика неистина, заблуда, нешто што не постоји", унета као стварност и као постојећа у Устав Србије из 2006. године, али то није могло да промени стварност.

"Можемо ми сутра да у нови Устав уведемо одредбу по којој у Србији нема незапослених, можемо да унесемо и одредбу да Срби скачу по 10 метара у вис, али то неће ништа значити", рекао је Драшковић.

Поновио је да закон, било која правна норма, па и Устав, која је изван стварности и непримењива, и не обавезује.

"Када Србија добије датум за почетак преговора са ЕУ, све у земљи, та чудна коалиција комунистичког фанатизма, црквених зилота и свега што је против Запада као некаквог сатанског станишта, ујединити и причати да је Србија ‘изгубила Косово’. Управо ти који то причају су својим делима и речима изгубили Косово", рекао је Драшковић.0 КОМЕНТАРА

  1. „Када Србија добије датум за почетак преговора са ЕУ, све у земљи, та чудна коалиција комунистичког фанатизма, црквених зилота и свега што је против Запада као некаквог сатанског станишта, ујединити и причати да је Србија ‘изгубила Косово’. Управо ти који то причају су својим делима и речима изгубили Косово“

    Свака ти је ка’ у Симе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *