Драги: Криза у Украјини не пријети еврозони, већ Русији

Гледајући са чисто финансијског становишта, криза у Украјини не би требало да има много утицаја на еврозону, али представља пријетњу по Русију и неке од околних земаља, изјавио је данас предсједник Европске централне банке (ЕЦБ) Марио Драги. „Уколико на ситуацију у Украјини гледамо из чисто технократског угла и ако погледамо обим трговине робом, услугама, финансијским […]

четвртак, март 6, 2014 / 18:01

Гледајући са чисто финансијског становишта, криза у Украјини не би требало да има много утицаја на еврозону, али представља пријетњу по Русију и неке од околних земаља, изјавио је данас предсједник Европске централне банке (ЕЦБ) Марио Драги.

„Уколико на ситуацију у Украјини гледамо из чисто технократског угла и ако погледамо обим трговине робом, услугама, финансијским услугама и токове капитала, видимо да везе нису толико снажне да би дошло до већег преливања кризе из тог региона“, изјавио је Драги на конференцији за штампу у Франкфурту, а пренио Ројтерс.

„Међутим, утицај кризе на привреду Русије и земаља које се граниче са том земљом и Украјином је озбиљан“, навео је он.

„Желио бих да додам да је ово поглед из само једног угла на ситуацију, јер би геополитички ризици у региону ускоро могли да ескалирају и да узрокују догађаје који су непредвидиви и са великим негативним посљедицама“, закључио је Драги. 0 КОМЕНТАРА

  1. Predsjednik Putin i Rusija ne smiju da odstupe ili se povuku pred agresivnom kampanjom Zapada i SAD-a! Rusi su bez ispaljenog metka dosli na Krim da garantuju sigurnost Ruskih gradjana dok se Amerika poziva na krsenje medjunarodnog prava! Gdje je bilo medjunarodno pravo kad ste vi vrsili agresiju nad Vijetnamom, gdje je bilo medjunarodno pravo kad ste bombardovali Libiju, Saveznu Republiku Jugoslaviju, gdje je medjunarodno pravo kad su u pitanju Srpske zrtve u ratovima na prostoru bivse Jugoslavije??? Sada govorite kako legitimna vlast na Krimu ne moze da proglasi nezavisnost a siptarski teroristi kojima su ruke krvave do lakata su mogli to da urade, uz vase odobrenje!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *