Доњецк и Луганск се уједињују у државу Нова Русија

Самопрокламоване народне републике Доњецк и Луганск су потписале документ о формирању заједничке државе коју су назвали Нова Русија, рекао је предсједавајући Врховног савјета народне републике Доњецк, Денис Пушилин. „Потписали смо меморандум о уједињењу република. Назвали смо уједињене регионе унијом народних република”, рекао је Пушилин руској агенцији Итар тас с. Упитан о уједињењу влада република, Пушилин […]

субота, мај 24, 2014 / 21:23

Самопрокламоване народне републике Доњецк и Луганск су потписале документ о формирању заједничке државе коју су назвали Нова Русија, рекао је предсједавајући Врховног савјета народне републике Доњецк, Денис Пушилин.

„Потписали смо меморандум о уједињењу република. Назвали смо уједињене регионе унијом народних република”, рекао је Пушилин руској агенцији Итар тас с.

Упитан о уједињењу влада република, Пушилин је одговорио да ће се то догодити у догледно вријеме.

Раније је гувернер Донбаса Павел Губарев рекао да су народне републике Доњецк и Луганск потписале документ о уједињењу у Нову Русију (Новоросија).

Документ су потписали премијер народне републике Доњецка Александар Бородај и предсједник народне републике Луганск Алексеј Карјакин, додао је Губарев.

Он је навео да они не признају предсједника и парламент Украјине и да су Доњецк и Луганск независне државе.

Губарев је рекао да украјинска војска мора одмах да повуче своје трупе и заустави сваку војну активност, пренијела је агенција Итар тас с. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *