Донијета одлука о расподјели добити Електропреноса БиХ

Скупштина акционара „Електропреноса БиХ“ одобрила је на данашњој сједници трогодишњи инвестициони циклус ове Компаније и донијела одлуку о расподјели 98 милиона марака из акумулиране добити.  Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, која је са федералним премијером Нермином Никшићем присуствовала данашњој сједници Скупштине акционара "Електропреноса БиХ", изјавила је новинарима да би од планираних 333,8 милиона марака Републици […]

понедељак, март 31, 2014 / 13:20

Скупштина акционара „Електропреноса БиХ“ одобрила је на данашњој сједници трогодишњи инвестициони циклус ове Компаније и донијела одлуку о расподјели 98 милиона марака из акумулиране добити.

 Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, која је са федералним премијером Нермином Никшићем присуствовала данашњој сједници Скупштине акционара "Електропреноса БиХ", изјавила је новинарима да би од планираних 333,8 милиона марака Републици Српској за инвестиције у овом сектору требало да припадне 137,2 милиона марака.

Што се тиче расподјеле добити, Републици Српској требало би да припадне 40 милиона.

Цвијановићева је прецизирала да ће та средства бити усмјерена ка испуњавању неизмирених обавеза, првенствено у сектору пољопривреде, али и за подстицај извозу.
Она је оцијенила да је данашњом сједницом Скупштине акционара деблокиран рад "Електропреноса БиХ" и да ће то отворити могућности за додатно запошљавање у Републици Српској и Федерацији БиХ.

Никшић је истакао да ће дио средстава који припадају ФБиХ бити усмјерен на извршавање буџетских обавеза из прошле године, док ће 10 милиона бити усмјерено Заводу за запошљавање, у подстицајне мјере три милиона , а четири милиона марака за домаће инвестиције…

Скупштина акционара верификовала је све одлуке Управног одбора "Електропреноса БиХ" у вези са кадровским рјешењима у управи и менаџменту.

Сједница је одржана данас, у сједишту Владе ФБиХ у Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *