Донаторска вечера за обнову родне куће Гаврила Принципа

У организацији Удружења грађана „Принцип српски” у Новом Саду је одржана донаторска вечера на којој су прикупљана средства за обнову родне куће Гаврила Принципа у селу Обљај код Босанског Грахова. Предсjедник удружења „Принцип српски” Милан Балаћ рекао је окупљенима да је то удружење основано са циљем прикупљања средстава за ту намjену, али да ће наставити […]

петак, март 7, 2014 / 10:49

У организацији Удружења грађана „Принцип српски” у Новом Саду је одржана донаторска вечера на којој су прикупљана средства за обнову родне куће Гаврила Принципа у селу Обљај код Босанског Грахова.

Предсjедник удружења „Принцип српски” Милан Балаћ рекао је окупљенима да је то удружење основано са циљем прикупљања средстава за ту намjену, али да ће наставити са радом и помагати обнову других објеката.

„Надам се да ћемо 28. јуна, односно на Видовдан, свечано отворити обновљену родну кућу Гаврила Принципа, и то на стогодишњицу атентата у Сарајеву”, рекао је Балаћ.

Потпредсjедник удружења Борко Илић рекао је да је до сада прикупљено милион и по динара и да се акција наставља.

„Свjедоци смо да се све више минимизира улога Гаврила Принципа и да се у Сарајеву гради спомен-плоча принцу Фердинанду и сматрам да је наша дужност била да радимо на очувању лика и дjела Гаврила Принципа”, рекао је Илић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *