Домић: У Орашју нам забранили да крпимо насип, стране експерте отјерали

Челници Жупаније Посавске, односно општине Орашје, јутрос су забранили дјеловање екипа са подручја Брчко дистрикта на крпљењу савског насипа у Копаницама код Орашја, те извријеђали и отјерали експерте из Аустрије и Луксембурга, који су осмислили и надзирали цијелу активност. „Континуирани седмодневни напори спасилаца из пет европских земаља, Оружаних снага БиХ, експерата из Аустрије и Луксембурга […]

среда, мај 21, 2014 / 14:10

Челници Жупаније Посавске, односно општине Орашје, јутрос су забранили дјеловање екипа са подручја Брчко дистрикта на крпљењу савског насипа у Копаницама код Орашја, те извријеђали и отјерали експерте из Аустрије и Луксембурга, који су осмислили и надзирали цијелу активност.

„Континуирани седмодневни напори спасилаца из пет европских земаља, Оружаних снага БиХ, експерата из Аустрије и Луксембурга на затварању пукотине у савском насипу код Копаница, заустављени су забраном боравка на овом подручју представницима Дистрикта, од стране људи из Орашја, односно Посавске Жупаније, ово нам је изненада саопштено синоћ након састанка са представницима Посавске жупаније“, рекао је након ванредне сједнице Владе градоначелник Анто Домић.

Он је додао да су дошли и са захтјевом да пробијемо насип у Крепшићу код Брчког како би се вода из Копаница могла вратитити у Саву.

«Ми више ништа не можемо чинити на том простору и само нам остаје да у току дана уклонимо препреке око ријеке Тиње, како би проток воде био максимално осигуран, те да одемо до Крепшића и Вучиловца и видимо шта се тамо може учинити», рекао је, видно разочаран, градоначелник Брчког Анто Домић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *