Домаћински пожар у Канади – може трајати мјесецима

Пожар који је прије седам дана избио у Форт Мекмерију, проширио се на двоструко већу територију, а власти страхују да би могао да потраје мјесецима. "Пожар је и даље великих размјера и изван је контроле", рекао је министар за јавну безбједност Ралф Гудејл. До сада није пријављен ниједан смртни случај који је директно повезан са […]

недеља, мај 8, 2016 / 18:52

Пожар који је прије седам дана избио у Форт Мекмерију, проширио се на двоструко већу територију, а власти страхују да би могао да потраје мјесецима.

"Пожар је и даље великих размјера и изван је контроле", рекао је министар за јавну безбједност Ралф Гудејл.

До сада није пријављен ниједан смртни случај који је директно повезан са пожаром, јавили су локални званичници, преноси АФП.

Усљед високих температура које достижу 30 степени Целзијуса, те јаких вјетрова и ниске влажности, пламен се распирује, а пожар се синоћ проширио источно од Форт Мекмарија, након чега је око 25.000 људи који су остали заробљени на сјеверним ободима коначно напустило град, авионом или у конвојима возила.

Из Форт Мекмарија је до сада евакуисано више од 80.000 људи.

Обиман пожар је захватио више од 200.000 хектара до поноћи и наставио даље да се шири, објавила је синоћ Служба за ванредне ситуације у Алберти.

Директор Ватрогасне службе Алберта Чед Морисон изјавио је да је добра вијест то што вјетар распирује пожар даље од Форт Мекмарија и постројења за производњу нафте. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *