Долијавање: Почело суђење Јерку Лијановићу

Пред Кантоналним судом у Тузли данас је почело суђење бившем замјенику федералног премијера и министру пољопривреде Јерку Иванковићу Лијановићу и његовом савјетнику Стипу Шакићу, оптуженима за незаконитости током додјеле пољопривредних подстицаја, злоупотребу положаја и корупцију. Лијановић је оптужен да је оштетио федерални буџет за више од 817.000 КМ тако што је условљавао пољопривреднике у ФБиХ […]

четвртак, мај 5, 2016 / 13:31

Пред Кантоналним судом у Тузли данас је почело суђење бившем замјенику федералног премијера и министру пољопривреде Јерку Иванковићу Лијановићу и његовом савјетнику Стипу Шакићу, оптуженима за незаконитости током додјеле пољопривредних подстицаја, злоупотребу положаја и корупцију.

Лијановић је оптужен да је оштетио федерални буџет за више од 817.000 КМ тако што је условљавао пољопривреднике у ФБиХ да пола подстицаја морају давати његовој криминалној групи, преносе федерални медији.

Упркос бројним материјалним доказима и великом броју свједока Тужилаштва, међу којима су и чланови Лијановићеве криминалне групе који су признали кривицу, Јерко Иванковић Лијановић тврди да није оштетио буџет Федерације.

У овом предмету правоснажно су осуђена три фунционера и члана Народне странке "Радом за бољитак".

Признањем кривице и нагодбом са Тужилаштвом, бивши кантонални министар пољопривреде Един Ајановић осуђен је на годину дана затвора, док су на двије и по године затвора осуђени кантонални посланик Мерсед Шерифовић и бивши Лијановићев савјетник Суад Чамџић.

Суђење се наставља сутра извођењем свједока Тужилаштва.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *