Документарац о Обами пуни биоскопе

Документарни филм „2016: Обамина Америка“, са мрачним предвиђањима шта ће се догодити уколико предсједник Барак Обама освоји и други мандат на новембарским изборима, изненађујуће пуни биоскопске сале у Америци. Овог викенда, филм је доспио по гледаности на седмо са 13. мјеста, доносећи зараду од 6,5 милиона долара, пренијела је агенција АФП. "Документарни филм ‘2016: Обамина […]

среда, август 29, 2012 / 11:37

Документарни филм „2016: Обамина Америка“, са мрачним предвиђањима шта ће се догодити уколико предсједник Барак Обама освоји и други мандат на новембарским изборима, изненађујуће пуни биоскопске сале у Америци.

Овог викенда, филм је доспио по гледаности на седмо са 13. мјеста, доносећи зараду од 6,5 милиона долара, пренијела је агенција АФП.

"Документарни филм ‘2016: Обамина Америка’ дошао ниоткуда и запалио биоскопске благајне", наслов је у "Вашингтон посту", који је филм означио као "најуспјешнији конзервативни политички документарац свих времена".

Филм је најприје почео да се приказује у неколико одабраних биоскопа у јулу, да би постао недавно хит у више од 1.000 биоскопских дворана.

Документарац је заснован на књизи "Корени Обаминог бијеса" конзервативног аутора Динеша Д’ Соуза, у којој аутор тврди да је предсједник наслиједио љевичарски и антиколонијални поглед на свијет од свог оца, кога је једва познавао, и да ће се, ако буде поново изабран на мјесто предсједника, окренути социјализму и довести до банкрота САД.
У граду Тампа, упркос киши, огроман број републиканаца је јуче похрлио у биоскоп да погледа документарац.

"Филм говори истину", рекла је гледатељка Лиз Овертон додавши да су сви аплаудирали након пројекције.

Републиканци су јуче на конвенцији у Тампи формално номиновали Мита Ромнија за свог предсједничког кандидата који ће на изборима 6. новембра одмјерити снаге с демократским предсједником Обамом.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *