Документарац који критикује Обаму велики хит у САД

Документарни филм Обамина Америка 2016, који са конзервативног становишта критикује предсједника САД Барака Обаму, постао је један од најуспјешнијих политичких документараца свих времена, иако му је премијера била у Хјустону, а не у Лос Анђелесу или Њујорку, пише Асошијетед прес. "Обамина Америка", филм о корјенима политичких увјерења Барака Обаме, попео се – упркос претежно негативним […]

субота, септембар 1, 2012 / 18:45

Документарни филм Обамина Америка 2016, који са конзервативног становишта критикује предсједника САД Барака Обаму, постао је један од најуспјешнијих политичких документараца свих времена, иако му је премијера била у Хјустону, а не у Лос Анђелесу или Њујорку, пише Асошијетед прес.

"Обамина Америка", филм о корјенима политичких увјерења Барака Обаме, попео се – упркос претежно негативним критикама и неконвенционалном избору за мјесто премијере – на седмо мјесто биоскопског бокс офиса у САД и зарадио 6,5 милиона долара у првом викенду приказивања. Успјех овог филма, који је заобишао владајуће либералне воде у Холивуду, не показује знаке посустајања у изборној години у САД.

"2016" је режирао Динеш Д’Суза, некадашњи припадник администрације предсједника Роналада Регана и аутор је неколико књига, од којих је најпознатаија Коријени Обаминог гњева.

Књига је основа документарца "2016" у којем се тврди да су Обамина увјерења укоријењена у антиколонијалистичким ставовима његовог оца, професора из Кеније, који је углавном одсуствовао из предсједниковог живота.

Аутори филма тврде да новац нису примили од Републиканске партије САД, већ искључиво од приватних инвеститора.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *