Док ми плавимо, иран се тресе због пољупца

Предсједник филмског фестивала у Кану Жил Жакоб покушао је да смири ситуацију која је настала у Ирану пошто је пољубио у образ иранску глумицу и чланицу жирија Лејлу Хатами, објаснивши да је то „обичај на Западу“. Ирански званичници били су шокирани фотографијом коју су пренијели ирански медији и на којој се види како Жакоб љуби […]

уторак, мај 20, 2014 / 12:58

Предсједник филмског фестивала у Кану Жил Жакоб покушао је да смири ситуацију која је настала у Ирану пошто је пољубио у образ иранску глумицу и чланицу жирија Лејлу Хатами, објаснивши да је то „обичај на Западу“.

Ирански званичници били су шокирани фотографијом коју су пренијели ирански медији и на којој се види како Жакоб љуби у образ глумицу на отварању фестивала у Кану. За њих, то је кршење "чедности" иранских жена.

"Пољубио сам госпођу Хатами у образ. У том тренутку она је за мене представљала ирански филм а потом је опет постала она", навео је Жакоб на свом Твитер налогу. "Због тога је ова контроверза око обичаја на Западу избила без разлога".

Према шеријатском закону, који је је у Ирану на снази од револуције 1979. године, женама није дозвољен физички контакт са мушкарцима који нису породица.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *