Договор платформу гради

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик и предсједник Српске демократске странке Младен Босић оцијенили су данас да је неопходно ојачати заједничко дјеловање на реализацији платформе о усаглашеном дјеловању ове двије странке на нивоу БиХ. Руководства СНСД-а и СДС-а разговараће 21. марта у Бањалуци о начину јачања платформе и сарадње на нивоу БиХ, као и односима […]

петак, март 15, 2013 / 13:50

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик и предсједник Српске демократске странке Младен Босић оцијенили су данас да је неопходно ојачати заједничко дјеловање на реализацији платформе о усаглашеном дјеловању ове двије странке на нивоу БиХ.

Руководства СНСД-а и СДС-а разговараће 21. марта у Бањалуци о начину јачања платформе и сарадње на нивоу БиХ, као и односима двије странке, закључено је на састанку лидера двије партије Милорада Додика и Младена Босића.

Додик је рекао да је данас у Бањалуци разговарано о томе да се односи двије странке рашчисте на заједничком састанку, на коме ће учествовати делегације од по пет чланова руководства са предсједницима.

Он је прецизирао да ће састанак бити одржан у 13.00 часова у Народној скупштини.

"Нама је примарни циљ статус и презентација Српске на нивоу БиХ. Не можемо да афирмишемо основну уставну позицију, па чак и кад имамо одлуку Уставног суда да се општине третирају називима како је предвиђено законодавством“, рекао је Додик, наводећи да је уставна позиција Српске да одређује називе општина.

Он је додао да из тога произлази прича о матичним бројевима и пребивалишту.

"Још нисмо успјели ни да маркирамо међуентитетску линију разграничења, како је предвиђено Анексом два Дејтонског споразума, без чега не можемо да проведемо попис становништва. Ако НАТО није извршио своју обавезу о маркирању међуентитетске линије, зашто бисмо ми остали у причи о војној имовини?“, рекао је Додик новинарима.

Према његовим ријечима, приједлог из Републике Српске биће да нема рјешавања питања војне имовине док не буде ријешена линија разграничења.

"С друге стране, одређени кругови из Сарајева покушавају да минимизирају ту причу.Много бисмо лакше пролазили и европске изазове да није опструкција те врсте", упозорио је Додик.

Лидер СДС-а Младен Босић рекао је да је на састанку изражена жеља за заједничким наступом из Републике Српске у Сарајеву и да ће се 21. марта видјети шта до сада није функционисало, те пронаћи начини да буду спријечене несугласице.

"Размијенили смо мишљења о актуелним питањима, прије свега одлуци `Сејдић-Финци`, гдје је јасно да Репубика Српска није правила проблеме већ чека рјешење у оквиру Федерације БиХ", истакао је Босић.

Он је додао да су апсолвирана и остала отворена питања у БиХ, због чега постоји основа да се поново разговара на нивоу руководстава странака.0 КОМЕНТАРА

  1. Gledam Vukotu Govedaricu na ATV u emisiji sa Đokićem i Mirjanićem, i jedno je sigurno ma koliko mu prigovarali da je difovac te da mu nije mjesto u politici Vukota zaradi svoju platu i u skupštini i van nje !!!

    Za razliku od mnogih metilja koji sebe nazivaju opozicionarima .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *