Додобрани: Нисмо за сукобе, гађаћемо демонстранте јајима

Још једно фиктивно удружење које се појављује у медијима глумећи мноштво и радећи за власт зове се Источна алтернатива.

среда, мај 4, 2016 / 12:36

Ово име у Србији први је регистровао „слободни радикал“, ДраганТодоровић. Он је са њим учествовао на изборима у Србији, на мањинској листи једне од руских странака. О снази његове опције говори да је удружена са више малих странака остала иза цензуса који је за мањинске странке далеко нижи. Освојили су 0,27 одсто, а о снази и организованости довољно говори и то да је у парламент ушла конкурентска, Руска странка — Слободан Николић са 13.737 гласова.

Група некадашњих Шешељевих радикала који су остали нераспоређени у силном фракцијашењу, ступила је у контакт са њим, те заједнички глуме да нешто раде на обе обале Дрине. Иако им је крајњи домет био лијепљење неколико плaката са Путиновим ликом, што су медији пропратили као да је сам руски предсједник сишао са неба у Српску. На њиховом скупу у Бањој Луци, одржаном у марту, на фотографији је могуће пребројати највише 14 различитих ногу и глава.

У Српској је група под Тодоровићевим брендом пронашла смисао у глумљењу мноштва појединаца и група које подржавају Додика, и најављују оно што он процјењује да би му штетило да изговори наглас – спремамо се да направимо хаос на улицама, да би компромитовали протесте. 

Чланови овог удружења поручили су из Братунца да се припремају да у неколико аутобуса дођу на контрамитинг 14. маја у Бању Луку и да организаторе протеста из Савеза за промјене „дочекају јајима, јогуртом и сарајевским колачима“.

– Циљ нашег учешћа у контрапротесту није додворавање актуелној власти Републике Српске, већ неприхватање издајниче политике коју воде Босић, Чавић и њихови сљедбеници. Поручујемо им да ћемо их на Тргу Крајине угостити јогуртом, јајима и сарајевским колачима јер не желимо да изазивамо сукобе, али ће бити посла за хемијске чистионице након протеста – поручено је у саопштењу достављеном Срни, која није пропустила да пружи прилику свим маргиналцима који бране лик и дјело Милорада Додика.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *