Додиковa конференција: Иванић је добар с Радишићем, мене нико не штити…

Додик каже да је спреман да одговара за све и да је најмање заштићен од свих политичара, док за Иванића тврди да је једини политичар који је осуђен у првостепеном поступку.  Предсједник РС и СНСД Милорад Додик оптужио је предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића за "штетно понашање", те да уводи неке процедуре у свом дјеловању […]

понедељак, април 6, 2015 / 15:33

Додик каже да је спреман да одговара за све и да је најмање заштићен од свих политичара, док за Иванића тврди да је једини политичар који је осуђен у првостепеном поступку.

 Предсједник РС и СНСД Милорад Додик оптужио је предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића за "штетно понашање", те да уводи неке процедуре у свом дјеловању у Предсједништву БиХ мимо интереса РС и да тиме наноси дугорочне проблеме Српској.

Додик тврди да се Иванић непотребно умијешао око механизма координације БиХ с ЕУ, наводећи да Предсједништво БиХ није надлежно за то питање, као и да предлаже оно на чему инсистирају Бошњаци у БиХ, иако РС има раније усаглашен став о том питању.

Додик је на данашњој прес-конференцији у Палати Републике навео и да је између Бошњака и Хрвата дошло до застоја по том питању, истичући да не постоји уставни основ по којем Иванић може говорити о механизму координације када су у питању кантони.

-Данас је јасно да су Бошњаци жељели да избјегну тај механизам координације – устврдио је Додик наводећи да је то требало да води ка централизацији БиХ.

Предсједник РС је поновио да је механизам координације важан и да се о том питању морају поштовати уставне надлежности свих нивоа власти.

Иванића је оптужио и да прави неку нову праксу, посјетама локалним заједницама, те да тако данас борави у Санском Мосту, а замјера му и да се није консултовао с њим о одабиру кандидата српских кадрова на амбасадорским функцијама, чиме је, тврди, прекршио Устав РС.

Додик је одбацио оптужбе опозиције у РС о великом криминалу и корупцији у РС, наводећи да се државни органи БиХ не могу мијешати у та питања на нивоу ентитета, иако се чују такве најаве ових дана.

Казао је и да је однос одбјеглог Миле Радишића однос њега и правосудних органа те да се он никада није мијешао у одлуке правосуђа, које се морају поштовати.

Тврди и да је Младен Иванић имао "блиске везе" с Милом Радишићем, власником фирме „Гранд траде“, који је осуђен на три године због малверзација с акцијама „Медицинске Електронике“.

За Иванића је још рекао да је он једини политичар који је осуђен у првостепеном поступку.

-Како се приближавала другостепена одлука рекао је мени и још неким особама да има притисак да изађе из тадашње Владе и неколико мјесеци након што је то урадио добио је ослобађајућу пресуду – навео је Додик.

Поново је прозвао Иванића за продају некадашње Кристал банке за један еуро, а за то, како тврди Додик, није одговарао.

За себе је Додик рекао да је спреман да одговара за све и да је он најмање заштићен од свих политичара.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovaj čovjek je opsjednut sa Ivanićem.Mnoge stvari koje se valjaju iza brda mu očigledno neće donijeti ništa dobro pa ih želi na vreme izbjeći.Umjesto saradnje sa našim predstavnicima na nivou BiH ovaj čovjek samo produbljuje sukobe i nesporazume.Dokle tako.Tako to inače biva kada vlast počinje da izmiče iz ruku.Gde nema vlasti,nema ni moći pa ni zaštite.

 2. Ma njega je zaista teško zaštititi. Prošle godine nakon predizbornog mitinga krene sa bine i „bum“ kroz masu. Poče se redom grliti sa pristalicama i tako prolaziti kroz masu. Ja (jadan) u jednom trenutku raširim ruke, kako bih mu omogućio kretanje, a on je valjda pomislio da sam nekakav pristaša, pa me onako „bratski“ zagrli… Kolege oko mene, znajući kako ga „obožavam“ bukvalno su popadale od smijeha…

 3. Nije njega teško zaštiti nego je vjerovatno puno priucenih policijaca sa edukacijom u rangu kursa za kdira odeljenja, siguran sam u to još od one bruke kad mu je prišao izvesni Ramo Mehmedovic u Sarajevu kakav je ono cirkus bio… imate vrlo zanimljiva zapažanja i veliko znanje gos.Borislave, ali meni je dovoljno i to što ste bili pripadnik SBP da prema Vama imam dozu poštovanja

 4. BORISLAV R., 06.04.2015. 20:01:38

  „Ja (jadan) u jednom trenutku raširim ruke, kako bih mu omogućio kretanje, a on je valjda pomislio da sam nekakav pristaša, pa me onako „bratski“ zagrli…„

  оплаках

  😀

 5. “Тврди и да је Младен Иванић имао „блиске везе“ с Милом Радишићем, власником фирме „Гранд траде“, који је осуђен на три године због малверзација с акцијама „Медицинске Електронике“.“

  Занимљив обрт догађаја.

 6. И утврдити када је приватизована Медицинска електроника, односно за чијег мандата су почињена инкримисана дјела.

 7. јест, радишић стари сдсовац, кум моме крајишника… пардон, не може крајишника.. босићев кум, босић га држао на крштењу..

 8. Činjnice su sledeće: Ivanić je bio član Upravnog Odbora Medicinske Elektronike kada je to preduzeće napravilo milionske gubitke. Interesantno je da niko nije postavio pitanje kako je ta firma postigla gubitke veće od kapitala što je bila osnova da radišić kupi M.E.

  Zašto niko nije istražio silna zaduženja te firme u periodu do 2006 godine i kako je utrošen novac. N kraju M.E. izdaje ogromne površine poslovnog prostora. Kome ide novac od zakupnine?

 9. Kosta moj dobri a ko će istražiti a ko napisati članak hronologije šta se dešavalo sve u M.E?
  Misliš da frontal ima interesa i moći da izgura jednu takvu priču? Evo odmah da ti kažem taj film nećeš gledati. Frontal ti ostavlja mogućnost da ti kao pojedinac napišeš ovdje svoja saznanja a onda se oni „okite“ tvojim komentarom i na godišnjicu portala napišu da su tad i tad pisali o malverzacijama u pojedinim institucijama. Ako nam BORISLAV ne napiše šta zna o umješanostima člana predsjedništva, kao člana nadzornog odbora ME, onda neće niko. BN neće sigurno napasti Ivanića sve i da zna da je potpisivao sumnjive odluke ME.

 10. „Kosta moj dobri a ko će istražiti a ko napisati članak hronologije šta se dešavalo sve u M.E?“
  ——————————————————————-

  Pa možda Specijalno tužilaštvo koje je bilo osnovano po Dodikovom nalogu i koje je imalo cijeli njegov mandat na poziciji Predsjednika RS da istraži navode koje sada Dodik ispaljuje,
  ali nisu…

 11. И друга Иванића и друга Додика треба процесуирати, јер имају сазнања о кривичним дјелима оног другог, а нису то пријавили надлежним органима. Њихова одговорност је већа, јер обављају највише дужности.

  Нема сумње да се Додик може довести у везу с многим незаконитим активностима. Нпр. неке судије тврде да су добили наређење од странаца да Додик мора бити ослобођен. Тешко да странци нису уплетени и у ослобађање друга Иванића у другостепеном поступку.

  Данас ти лицемјери имају сазнања о кривичним дјелима и у јавности пријете да ће их објелоданити тек ако буду лично угрожени. Народ ко ј…?!

  Госпођа М.З.В. је доставила прво другу Иванићу документацију о крими везама власти и друга Радишића. Друг Младен је одговорио: „Није још вријеме.“ То у јавност износе тек новинар Васковић и гдин Чавић, те гдин Стевандић у својству предсједника Одбора за безбједност НСРС.
  Након тога, друг Додик се у свом агро-турбо стилу обрушио на њега и ту је стала прича. Очекујемо да се искрве као пит-булови и изнесу пикантерије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *