Додиков ламент на тему постлитванске Банке Српске

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да није добро што је покренут поступак ликвидације Банке Српске. "Агенција за банкарство Републике Српске је имала своје разлоге за покретање поступка ликвидације Банке Српске, али мислим да није добро што је то урађено. Међународни монетарни фонд прихватио је реконструкцију ове банке, јер би у […]

четвртак, мај 5, 2016 / 13:10

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да није добро што је покренут поступак ликвидације Банке Српске.

"Агенција за банкарство Републике Српске је имала своје разлоге за покретање поступка ликвидације Банке Српске, али мислим да није добро што је то урађено. Међународни монетарни фонд прихватио је реконструкцију ове банке, јер би у наредних неколико година могли да обезбиједимо депозите", рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да ликвидација Банке Српске неће изазвати значајне губитке и да ће се покушати у наредном периоду наплатити пласмани које је имала.

"Депозитарима ће бити враћен новац, а штедња грађана ће бити надокнађена посредством институција које су задужене за исплате депозита до 50.000 КМ", додао је Додик.

Према његовим ријечима, годинама су институције Српске покушавале да Банку Српске оспособе за квалитетно функционисање.

"У свему овом има много ствари које су се одиграле у међувремену. Потпуно је мимо права приведен директор Агенције за банкарство Славица Ињац с циљем увођења страха у ову институцију, али ће се видјети да неће имати никакву кривичну одговорност", оцијенио је Додик.

Све у случају Славице Ињац је, сматра Додик, урадила Агенција за истраге и заштиту БиХ по налогу СДС-а. "Ништа у овом случају не могу да докажу јер је ријеч о дестабилизацији Републике Српске", закључио је предсједник Српске. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *