Додик: Зашто ме нису сами тужили већ чекају да ја покренем парницу?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да против њега нема ниједне кривичне пресуде нити се води иједан поступак, те да /лидер СДС-а/ Младен Босић прави медијски спектакл без доказа и аргумената. Додик је нагласио да ће сам Босић, којег је тужио за клевету, на крају процеса морати да се суочи са неистинама и лажима […]

среда, април 8, 2015 / 15:05

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да против њега нема ниједне кривичне пресуде нити се води иједан поступак, те да /лидер СДС-а/ Младен Босић прави медијски спектакл без доказа и аргумената.

Додик је нагласио да ће сам Босић, којег је тужио за клевету, на крају процеса морати да се суочи са неистинама и лажима које износи.

"Увјерен сам да Босић нема доказе за то што тврди, а то што он покушава да направи медијску карикатуру, то је дио пропаганде или жеље да се медијски остане активан", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да припремно рочиште на којем је требало да се обаве припреме по његовој тужби против Младена Босића за клевету не би требало да има такву медијску пажњу какву је добило и да би цијелу ствар требало препустити самом суду.

"Немам најеру да се појављујем на суду, тамо ће бити мој правни заступник. Ако оцијеним да је потребно да се појавим, ја ћу то учинити, али припремно рочиште није разлог за то", рекао је Додик.

Он је нагласио да се у медијима прави хајка о наводним крађама око аутопута, "Боске" или слично, али да ваљаних разлога за тужбу ту нема.

"Да су хтјели да нешто докажу, они би сами покренули парницу, не би чекали да ја то учним", рекао је Додик, истичући да вјерује да ће суд сходно доказима донијети коначну одлуку.

Он је нагласио да нема разлога да одговара на низ неоснованих Босићевих оптужби, посебно не након два опсежна поступка против њега који су завршени у Додикову корист.

Додик је негирао тврдње да је његов син добио кредит и истакао да га је добило предузеће у којем он има дионице.0 КОМЕНТАРА

 1. To se i ja pitam?
  Zašto su opozicioni lideri, koji su čitavu kampanju gradili na korupciji, kriminalu- puna su im usta korupcije, lopovluka, kriminala – čekali bilo šta?

  To je kalkulisanje i to je saučesništvo; to je lopovska borba za prevlast nad reonima moći dvije zaraćene mafijaške organizacije. Na kraju krajeva to je saučesništvo u razbijanju RS i države uopšte.

 2. Evo ti jedan dovoljno jasan primjer…

  “Ubedio sam bolide da rade – Ovo smo izabrali kao ilustraciju
  odnosa savremene srpske “mladeži prema radu“. Reč BOLID je krasan primer cetvrtog stepena za vredanje sagovornika: KRETEN, DEBIL, IDIOT, BOLID.
  Ako bi stepen tuposti upoređivali sa brzinom, IDIOTA mozemo da
  uporedujemo sa Fićom dok je BOLID vec na nivou Formule 1.

 3. Nema ni jedne krivične presude jer držiš kompletno sudstvo pod svojom kontrolom. Kad bi se samo pretreslo poslovanje Balkan Investment Banke, našlo bi se dokaza za krivičnu prijavu koliko hoces. Godinama si iz te banke drpao milione, kao i iz Bobar banke. Jednom kad odeš sa vlasti, a sudstvo napokon počne profesionalno da radi svoj posao, pljuštaće krivične prijave na sve strane.

 4. Malina u zadnje vrijeme oybiljno etiketira naše političare. Ako imaš dokaze za to pravo u tužilaštvo ako pričaš samo onako … bgmi imaš ozbiljne indicije da prođeš kao Bosić!

 5. Додик: Зашто ме нису сами тужили већ чекају да ја покренем парницу?

  Kome da te tuže? Specijalnom tužilaštvu? ahahahahahaha!

 6. Карабаја,

  ако су ово докази којима Босић и Вукан мисле добити на суду Додика, онда су сезајебали. Цијене су у динарима, роба набављана у фебруару, а продавана у августу. Хиперинфлација је била толика да је и Народна банка Србије одустала од формирања курсне листе. Чак у овом чланку то и пише.

 7. Босић покушава продати причу да је у рату СДС био забављен стварањем државе док су други шверцовали.

  Карабаја,

  зајебали сте се,
  Синоним за ратно птофитерство је СДС.

 8. NE LOMITE MI BAGRENJE

  O tome neka brigu vodi sudija, Mladen Bosić i njegovi advokati.

  I Milorad Dodik i njegovi advokati.

  I vi, Simo, Dodikovi drveni advokati. Brinite o validnosti sudskih dokaza.

  MENI JE OVO SASVIM DOVOLJAN DOKAZ DA JE RATNI PROFITER MILORAD DODIK „PRAVIO PARE“ DOK SAM JA SVOJOJ MAJCI KRVAVE KOŠULJE DONOSIO.

  I DA I DANAS MILORAD DODIK TRGUJE NAŠOM KRVLJU I MESOM. I KRVLJU NAŠE ROĐENE I NEROĐENE DJECE.

 9. Карабаја,

  зашто ви из телалука одмах опичите по великим словима чим вам се не свиђа коментар?

  Питао си да ли је доказ онај линк који си посатавио. Ја сам рекао да није и сад ћу ти додатно појаснити зашто то мислим.

  Додик никад није тврдио да се није бавио трговином за вријеме рата.
  Босић тврди да је он три пута скупље продавао робу него што је набављао. И за то је прибавио овакав аматерски доказ. Мислим да је то урадио намјерно, а сада ћу објаснити и зашто.

  Сви ми којима странке нису попиле мозак се добро сјећамо да су СДС и њихови кризни штабови били све и сја у рату. Ниси могао прднути без њихове сагласности, па тако ни Милорад Додик без СДС-ове сагласности није могао увести ни литар нафте.

  Свима је познато ко је био тата у ратном шверцу. Сваки читалац овог портала зна како је било у његовој општини.

  Сав шверц је ишао преко СДС-а и удбашких служби. Можда 2-3% тог шверца нису радили функционери СДС-а, а у та 2-3% је био Милорад Додик.

  Зар онда није чудно да предсједник СДС-а покреће ову тему и говори како је баш у та 2-3% проблем?

  Народ у већини мисли да је највећи ратни профитер Момчило Мандић. Кажу да је он финансијски стао иза СДС-а и управо је њему у највећем интересу да се Додик ослободи ових оптужби.

  Ако то успије Додику, а хоће, јер су ови докази аматерски, ко ће моћи Момчилу Мандићу и многим другим ратним профитерима рећи да су били шверцери?

  Разумијеш ли ти шта ти ја говорим?

  Босић је овдје обични пијунчић који ће својим аматеризмом у овом процесу морално рехабилитовати све шверцере из рата, а понављам, 98% их је из СДС-а.

  Ја мислим да је то и крајњи циљ овог циркуса.

 10. Свако објективан је свјестан да је Милорад Додик у рату био ситна риба и да свако ко га жели оптужити за лоповлук треба да се потруди да прибави доказе из времена када је он био власт.

  Босић потеже за временом када је странка чији је он предсједник имала неограничену моћ.

  Јеси ли ти јео бунике па не разумијеш ову игру?

 11. Ово није епохалан процес, забога, овде се чак не суди Додику. С обзиром на вредност доказа, ја бих рекао да се ово Тадић свети Боскету јер му служи за топовско месо.

  ———————————————–
  Шта тај лик има у глави…ово не може бити само политичка нетрпељивост, ту мора бити доза лудила.

  Ти имаш Црни Бајо проблем са Додиком и са логиком.

  Нити те Додик слао у рат, нити је Додик персонификација профитерства. Па на Додика који је можда профитер долази хиљаде оних које су створили твоји данашњи послодавци.

  Није ни чудо што обичан свет прича свакакве глупости кад ови „истакнути“ говоре невероватне увреде за интелигенцију.

  Мене јако занима чиме СДС испире мозак својим члановима.

 12. „Свако објективан је свјестан да је Милорад Додик у рату био ситна риба“
  —————————————————————–

  270 000 litara uvezao samo u jednom mjesecu 1993.
  Šta su tek radile krupne ribe?

  Uhapsil Dodik koju od tih krupnih riba?

 13. DRVENI ADVOKATI

  Raspomame se, raspiši, rasteoretišu, navale da spinuju, razgolite se i skinu i maske i rukavice, a bogami i donji veš, kad god je Veliki (im) Vođa prijteran uza zid.

  Primijetimo sljedeće činjenice:

  1. SDS-ovi pojedincu su se tokom rata bavili ratnim profiterstvom i kriminalom.

  2. Milorad Dodik se tokom rata bavio ratnim profiterstvom i kriminalom.

  3. To što se i SDS-ovci za vrijeme rata jesu bavili ratnim profiterstvom i kriminalom

  NIJE NIKAKVO OPRAVDANJE MILORADU DODIKU ŠTO SE JESTE BAVIO RATNIM PROFITERSTVOM I KRIMINALOM.I ŠTO SE KRIMINALOM BAVI I DANAS

  Ovo jeste ovako: i velikim i malim i srednjim slovima.

  4. I ovo vrijedi primijetiti: Ako čak i Dodobrani (op.aut. branioci lika i djela Milorada Dodika) priznaju da se Dodik jeste bavio kriminalom u toku rata, uprkos tome što je SDS bio tada na vlasti, nemoguće je čak ni zamisliti obim najkrupnijeg kriminala kojim se sada bavi, kada je jedina vlast u RS samo Milorad i niko drugi.

  5. Pitanje jeste šta se od tog kriminala sudski može dokazati. Ali ekstrahujte političku činjenicu:

  MILORAD DODIK SE JESTE BAVIO KRIMINALOM. I DANAS TO ČINI.

  Oni koji ga brane ili se skupa sa njim bave kriminalom, ili ih je namjestio u agencije za ništa, direkcije za koznašta, kancelarije za svašta, Vladu za zaduživanje, ministarstva za ne miješanje u svoj posao… u konačnici:

  na budžet za ishranu poslušne stoke sitnog zuba i iste takve pameti.

  Milorad Dodik ponašanje upravlja prema interesu. Isključivo prema interesu i iničem drugom.

  Dodobrani ga brane do posljednje kapi krvi ovog naroda isključivo iz – INTERESA.

  Uključujući i teme – Simo. Herctrefa, Exa, Mrbygija… i brojne ostale crvene vojnike koji su na zadatku da dezavuišu oni 1% slobodnih medija koji nisu pod kontrolom režima. A što Frontal jeste.

  To je suština. To je esencija. To je siže.

  SVE DRUGO SU LAŽI!

 14. Симо Пјетлићу, баш си ангажован! Лијепо, лијепо!

  „Сав шверц је ишао преко СДС-а и удбашких служби. Можда 2-3% тог шверца нису радили функционери СДС-а, а у та 2-3% је био Милорад Додик.“

  Значи, Додик је шверцовао преко удбашких служби?! Ко би рекао? Је ли отуд и данашња конекција на Хамовића, Кустурицу, Григорија, Кораћа, Перовића? Микелић, бизнис с Цазинском Крајином? Јбт, отвори ми очи! А имао си најбоље намјере.

  Тачно је да је СДС синоним за ратно профитерство. У то вријеме фаце у СДСу били су Драган Калнић и тзв. ствараоци (Крајишник, Вучуревић, Буха, Максимовић), а они су сви редом данас уз Додика и “ раде о глави“ Босићу, зар не?! СДС је био зло и зато је Крајишник каменицама протјеран из БЛ, уз велико саслужење данашњег Додиковог министра полиције Лукача. А тај Момо Крајишник је данас радо виђен гост у Палати Предсједника, док је Калинић почасни гост Додикових предизборних „оргија“. Вјероватно је и то „служба нас састави, бизнис нас не растави“?!

  A Босић, Говедарица, Лазо Марић, Огњен Тадић, Мићо Мићић нису били ратни профитери, а то су данас челни људи СДСа.

  Зато, сједи, један!

 15. Karabaja, 09.04.2015. 10:37:52

  “Uključujući i teme – Simo. Herctrefa, Exa, Mrbygija… i brojne ostale crvene vojnike koji su na zadatku da dezavuišu oni 1% slobodnih medija koji nisu pod kontrolom režima. A što Frontal jeste.“

  Шта то лупаш, болан?
  Што си запјенио?
  О каквом дезавуисању слободних медија причаш?

  Чланак о којем ти причаш је објавио Кликс, иначе познат портал којег красе објективни коментатори који желе добро Србима и РС. Ту вијест је преузео БН, за чијег власника се говори да је такође велики ратни профитер, затим си то то славодобитно линковао, а видим и да је Фронтал то поставио.

  Теби очиот смета што сам ја врло добро замијетио да овакви аматерски докати које подастиру Вукановић и Босић итекако одговарају свим ратним профитерима и да сви ратни профитери (ако је вјеровати народу) од Моме Мандића, преко Владе Тришића па до локалних ратних функционера.

  С обзиром да сам изгледа прецизно погодио у сриду, зато и оваква Карабајина реакција и крик (порука) администартору да забрани моје коментарисање јер сам ја (по Крабаји) непријатељ Фронтала и слободне мисли.

 16. Додик и баба Биљана дођоше на власт на причи о СДС лоповлуку. И онда не ухапсише ни Мому Мандића, ни Драгана Кијца, ни Цицка Бјелицу. А у првој Додиковој Влади, пола министара били су сдс ратни кадрови, који су само пресвукли дресове.

  Додик је чак потрошио милионе на ревизију приватизације, a да нико није ништа урађено, нити је ко робијао. Фарса с Душанићем је пресмијешнa.

 17. Ја сам лично непријатељ слободне немисли. И излапелих будала. И оних који говоре о непотизму, а куцају коментаре за трајања радног времена на месту које им је странка дала.

 18. Ево и фурунџија потврди моју тезу да је ово игра која има за циљ прање свих ратних профитера.

  Аферим Босићу, добро си кренуо у борбу против криминла.
  Прво па мушко?

 19. Да поновимо лекцију од прије скоро 6 година, с Фронталових почетака!

  Извјесни Милашин некад написа:

  „Svi Radovanovi lopovi su sada kod Mileta. Eto šta ne valja. Šef Radovanovog kabineta Mile Dmičić je šef Kuzmanovićevog kabineta a bio je šef i kod pokojnog Jelića. Šef RTRS-a je Radovanov najpouzadaniji ministar svih vlada za najvažnije oblasti INFORMISANjE I VJERE. To su i sada kod Mileta najvažnije oblasti. Šef Radio Bijeljine i pucač granata po tuzlanskoj djeci Pero Simić je Miletov savjetnik za informisanje. Mladićev tjelohranitenj i ratni pratilac Velibor Šotra je sada Dodikov i Čubrilovićev savjetnik za bezbjednost.Gradoljub Davidović je do 97-me bio član SDS-a i nikada se nije ispisao iz stranke. U suštini svi su bili ili u SDS-u ili simpatizeri SDS-a sem Dodika i pok.Nenada Baštinca a Čađo je trčkarao za njima. Kasnije se prišlepao debeli parazit Krstan Simić pa kum Škrbić pa ostali. Glavni Dodikov finansijer na početku a bitan i sada Slavko Roguljić je na crnim listama jer je bio i Radovanom glavni finansijer. Da ne govorimo o Dodikovoj prvoj vladi koalicije SLOGA gdje su sem njega sve bili bivši SDS funkcioneri. Lista SDS-ovaca u SNSD-u i na funkcijama je predugačka. Najmanje je tih ratnopriofeterskih kadrova SDS-a sada baš u SDS-u. Oni se kreću za funkcijama i parama ko ovce s Vlašića za travom….. I da ne otvaramo ostale sličnosti… Radovan kćerki otvorio radio stanicu..Slobodan Milošević kćerki napravio radio stanicu..Milorad Dodik kćerki napravio radio stanicu.. Mali Marko Milošević sa 18 godina ušao u krupni biznis..Mali Igor Dodik sa 18 ušao u još krupniji biznis..Tu je Radovanom Saša podbacio jer je ostao samo mali lokalni preprodavac polovnih auta… Previše je sličnosti i koencidencija. Slobo završio u zatvoru (Hag)..Radovan završio u zatvoru (Hag)..Milorad još nije ništa završio…Radmilo Šipovac, član kriznog ratnog štaba Kotor Varoš i direktor radija – sada urednik FOKUS-a, Mirjana Kusmuk, šef kabineta Momčila Krajišnika sada urednik Glasa Srpske, pa jedan od omiljenih Radovanovih novinara Željko Kopanja, ratni izvještač i novinar Glasa Srpske, sada vlasnik Nezavisnih novina, pa Nikola Špirić, predsjednik izvršnog odbora Šešeljevih radikala od 93 do 96, pa onda u Demokratskoj stranci za Banjaluku i Krajinu pa u SDS-u pa kod PDP-a na listi i funkciji pa sad velika faca u SNSD-u i šef Savjeta ministara, pa Sretko Bursać, šef Špirićevog kabineta i njegov pratilac u svim tim transferima …………………………………………………….. I još stotine takvih su sada pri skutima SNSD-a a u SDS-u niko nije ostao… „

 20. Фурунџија је у праву…нарочито са копи-пејст текстовима.

  Додкик је крив што је Цицко Бјелица у врху СДС-а и још таквих стотину, а и што странку носиоца „промена“ у Добоју води Обрен Петровић.

  Стварно, што нико о томе није пренео вест? Пошто, јелте, овде неки тврде да је СДС посве променио лице.

 21. Да поновимо лекцију од прије скоро 6 година, с Фронталових почетака!

  Извјесни Милашин некад написа:

  „Svi Radovanovi lopovi su sada kod Mileta. Eto šta ne valja. Šef Radovanovog kabineta Mile Dmičić je šef Kuzmanovićevog kabineta a bio je šef i kod pokojnog Jelića. Šef RTRS-a je Radovanov najpouzadaniji ministar svih vlada za najvažnije oblasti INFORMISANjE I VJERE. To su i sada kod Mileta najvažnije oblasti. Šef Radio Bijeljine i pucač granata po tuzlanskoj djeci Pero Simić je Miletov savjetnik za informisanje. Mladićev tjelohranitenj i ratni pratilac Velibor Šotra je sada Dodikov i Čubrilovićev savjetnik za bezbjednost.Gradoljub Davidović je do 97-me bio član SDS-a i nikada se nije ispisao iz stranke. U suštini svi su bili ili u SDS-u ili simpatizeri SDS-a sem Dodika i pok.Nenada Baštinca a Čađo je trčkarao za njima. Kasnije se prišlepao debeli parazit Krstan Simić pa kum Škrbić pa ostali. Glavni Dodikov finansijer na početku a bitan i sada Slavko Roguljić je na crnim listama jer je bio i Radovanom glavni finansijer. Da ne govorimo o Dodikovoj prvoj vladi koalicije SLOGA gdje su sem njega sve bili bivši SDS funkcioneri. Lista SDS-ovaca u SNSD-u i na funkcijama je predugačka. Najmanje je tih ratnopriofeterskih kadrova SDS-a sada baš u SDS-u. Oni se kreću za funkcijama i parama ko ovce s Vlašića za travom….. I da ne otvaramo ostale sličnosti… Radovan kćerki otvorio radio stanicu..Slobodan Milošević kćerki napravio radio stanicu..Milorad Dodik kćerki napravio radio stanicu.. Mali Marko Milošević sa 18 godina ušao u krupni biznis..Mali Igor Dodik sa 18 ušao u još krupniji biznis..Tu je Radovanom Saša podbacio jer je ostao samo mali lokalni preprodavac polovnih auta… Previše je sličnosti i koencidencija. Slobo završio u zatvoru (Hag)..Radovan završio u zatvoru (Hag)..Milorad još nije ništa završio…Radmilo Šipovac, član kriznog ratnog štaba Kotor Varoš i direktor radija – sada urednik FOKUS-a, Mirjana Kusmuk, šef kabineta Momčila Krajišnika sada urednik Glasa Srpske, pa jedan od omiljenih Radovanovih novinara Željko Kopanja, ratni izvještač i novinar Glasa Srpske, sada vlasnik Nezavisnih novina, pa Nikola Špirić, predsjednik izvršnog odbora Šešeljevih radikala od 93 do 96, pa onda u Demokratskoj stranci za Banjaluku i Krajinu pa u SDS-u pa kod PDP-a na listi i funkciji pa sad velika faca u SNSD-u i šef Savjeta ministara, pa Sretko Bursać, šef Špirićevog kabineta i njegov pratilac u svim tim transferima …………………………………………………….. I još stotine takvih su sada pri skutima SNSD-a a u SDS-u niko nije ostao… „

 22. drazen78bl, 09.04.2015. 10:48:59

  “Тачно је да је СДС синоним за ратно профитерство. У то вријеме фаце у СДСу били су Драган Калнић и тзв. ствараоци (Крајишник, Вучуревић, Буха, Максимовић), а они су сви редом данас уз Додика и “ раде о глави“ Босићу, зар не?!“

  Не раде они о глави Босићу. Босић је на задатку. Његов задатак је да изгуби овај процес. Када изгуби овај процес сви ратни профитери ће рећи:“Шта сам то ја радио, а није Додик“?

  Да Босић мисли добити овај процес не би на суд долазио са доказима како је Додик у вријеме највеће инфлације у историји свијета куповао робу по једној, а продавао по три пута скупљој цијени.

  Зашто не потегне неки доказ из времена када је Додик био власт.
  Неће, јер те радње немају везе са СДС-овим ратним профитерством.

  ОН то ради намјерно!!!

 23. Ови малом треба ухапсити учитељицу! Пустила га је да упише пети основне, а да не зна да се у генитиву множине пише НОСИЛАЦА, а не носиоца. Да није интернета, не бисмо ни знали колико је наш народ неписмен. Страшно! Да ли ратно стање на Плехану може бити оправдање? Не може. Касиповић је организовао школе за одрасле. Вјероватно га нису примили, јер још није одрастао. Али ни то није оправдање. Постоје специјалне школе.

 24. Све сам ја…лопов, пијаница, неписмен.

  Али ти си лажовчина оне најгоре врсте. Болесно ткиво друштва.

 25. Симо Пјетлићу, што Додик и његови министри полиције не похапсише профитере. Ко му је бранио да хапси Мандића и Бјелицу? Што данас те прихвата у крило, од Моме Крајишника надаље? Како то доживљава министар Лукач? Како Биљана Плавшић?

  Зар ти, пјетлићу, ниси прочитао да ће Босић доказе изводити у три етапе и да је утаја пореза током рата тек прва?

  Заиста није тешко доказати да је власт у Српској конципирана као друштво за пљачку и радипање јавних средстава, али је то немогуће пред правосудним органима под контролом Додика. Кадија тужи, кадија суди.

  Можеш ли ти, пјетлићу, одговорити на само једно питање, а да не скрећеш с теме: ДА ЛИ ЈЕ ДОДИК ПОШТЕН ЧОВЈЕК?

 26. Симо Пјетлићу, што Додик и његови министри полиције не похапсише профитере. Ко му је бранио да хапси Мандића и Бјелицу? Што данас те прихвата у крило, од Моме Крајишника надаље? Како то доживљава министар Лукач? Како Биљана Плавшић?

  Зар ти, пјетлићу, ниси прочитао да ће Босић доказе изводити у три етапе и да је утаја пореза током рата тек прва?

  Заиста није тешко доказати да је власт у Српској конципирана као друштво за пљачку и радипање јавних средстава, али је то немогуће пред правосудним органима под контролом Додика. Кадија тужи, кадија суди.

  Можеш ли ти, пјетлићу, одговорити на само једно питање, а да не скрећеш с теме: ДА ЛИ ЈЕ ДОДИК ПОШТЕН ЧОВЈЕК?

 27. Нису ухапшени јер је гро полицијских снага и даље под утицајем ратно-профитерских СДС шљамова. Оних који су нас довели до овде.

  Боље је питање зашто ратна власт није елиминисала све ратне профитере, па рецимо првог Додика.

  Ја ћу ти рећи, а то је јасно видљиво. Најспособнији политичар на сцени крај којег су сви аматери. Сигурно и поштенији од многих и сигурно бољи човек него што тврдите и мислите.

 28. …Скинем чинове и узмем таблицу „СТОП“ од полицајца и све их удаљим од мјеста контроле.
  Наилази шлепер, а ја као полицајац – „СТОП!“.
  Г. Л. – Добар дан.
  В. Ш. – Здраво, стари.
  Г. Л. – Молим документа.
  В. Ш. – Може штека цигарета?
  Г. Л. – Може.
  Узмем и дам свом полицајцу.
  Г. Л. – Молим документа.
  В. Ш. – Шта је вама, стари?
  Г. Л. – Ништа, радим по Закону.
  В. Ш. – Може ли виски?
  Г. Л. – Може.
  Узмем и дам свом полицајцу.
  Г. Л. – Молим документа.
  В. Ш: – Ух!
  Разгорачено ме гледа и види, нешто није у реду.
  В. Ш. – Од када ти стари овде радиш?
  Г. Л. – Радим већ мјесец дана.
  В. Ш. – Нисам те видио.
  Г. Л. – Не знам, ми се овде мијењамо, па је могуће да смо се мимоишли.
  Видим пристиже и нови шлепер па га пожурујем.
  Г. Л. – Молим вас дајте ми документа.
  В. Ш. – Може ли 100 ДМ?
  Г. Л. – Може, може – све код мене може.
  Он новчаник и мени 100 ДМ.
  Г. Л. – Хвала, молим документа.
  В. Ш. – Па шта је вама, да нисте ћакнути?
  Г. Л. – Јесам, довољно и мало више од тога, али ипак ми мораш дати документа.
  Више не гледа у мене већ тамо десно и нешто мрмља.
  Г. Л. – Возач, дајте ми документа.
  В. Ш. – Па шта више хоћете од мене?
  Г. Л. – Ништа, брате, само документа.
  В. Ш. Па зар оно што сам вам дао није доста?
  Г. Л. – Ма хвала ти на даровима, али мораш ми показати документа, можда је овај товар, материјал украден, а ја сам припадник жандармерије и мени је тако наређено.
  В. Ш. – Ма шта наређено, глупост, до сада сам без проблема прошао стотину пута, на пунктовима су прави момци, а откуд ти сад овдје и ту се правиш сад паметан.
  Г. Л. – Ма човјече, рекао сам ти да нисам паметан, већ сам луд, а поштујем Закон.
  В. Ш. – Ј*** те Закон.
  Скинем са рамена аутоматску пушку и оштро му наредим да изађе из кабине, што он сав блијед послуша и стално мрмља:
  В. Ш. – А-у, луђака, а-у луђака.
  Г. Ш. – Кад сам већ луђак, онда пузи испод шлепера.
  В. Ш. – Ма какво пузање, нека пузе они тамо на „линији“, а ово није фронт.
  Г. Л. – Од сада док не промјениш мишљење, за тебе је фронт, и бићеш сретан ако останеш жив. Пошто мислиш да сам луд, то значи да могу да те убијем и да не одговарам.
  Репетирам пушку и наредим да пузи, и он поче да пузи. Одлазим код другог шлепера и понављам радњу.
  Г. Л. – Молим документа.
  В. Ш. 2 – Може ли штека? – каже, може ли вињак?
  Г. Л. – Може.
  Али ипак завршава као им претходник испод шлепера и пузећи.
  За око једног часа мог полицијског рада на пункту заустави сам десетак, што шлепера, што камиона, а да ниједан није имао дозволу за превоз материјала (дрвена грађа, техничка роба разне намјене, намјештај, теписи, да не набрајам).
  Дошао сам до закључка да полиција не штити закон нити га спроводи. Корумпирана је и учествује у материјалном осиромашењу државе и народа…

 29. Мали од Дервенте, ја сам мислио да те чика Приједор успио преправати, али само је џаба трошио снагу.

  Што си нервозан кад неко покаже да си не писмен? Ако лажем ја, не лаже твој коментар. Нисам ја ништа слагао. Сам си написао да луташ, направиш план, напијеш се кад ти је тешко. Нисам те ја тјерао да се исповиједаш. Мораш бити цивилизован попут Симија Ора да бих с тобом улазио у расправу. И мораш бити бистар бар 80% колико Сими Оро.

 30. Ти са мном, као ни било који есдеесовац, не можеш ући у расправу.

  Више пута сам и наставићу доказивати да су твоје незреле тезе плод глупавости или намерне изопачене личности.

  Слагао си о наводној енглеској тези о уништењу Срба, лагао си о таблицама, граничној служби и Брчком…о осталим стварима си говорио паушално, доводећи људе у заблуде.

 31. LAŽOV DO LAŽOVA, LOPOV DO LOPOVA

  U to se danas pretvorio SNSD. Ne znam da li je takav bio kad je osnivan i šta im je bila ideja-vodilja, jer nikad nisam uspio dokučiti političku profilaciju tog saveza.

  Po onom što vidim to je: DESNA STRANKA LIJEVOG CENTRA.

  1. ZNAMO SE

  „Ја сам лично непријатељ слободне немисли. И излапелих будала.“

  Veli general SNSD-ove agitprop vojske na internetu „Mr Biggy“.

  Znam. Znao sam to od prvog dana. Jer ti je Veliki Vođa autor tog neljudskog i anticivilizacijskog stava: politike koju vodi, zakona koje donosi, represivnih policijskih jedinica koje formira, u(ne)ređivačkih politika medija koje kontroliše…

  U OVOJ ZEMLJI SNSD POKUŠAVA UTAMNIČITI SVAKU SLOBODNU MISAO!!!

  2. ZNAM JA VAS

  Uputstvo o medijskoj borbi na internetu sa SNSD-ovu vojsku (ponavljam to po ko zna koji put) doslovce glasi:

  UVIJEK KAD NE MOŽEŠ POBITI ČINJENICE KOJE AUTOR IZNOSI TI OBLATI AUTORA.

 32. „Ти имаш Црни Бајо проблем са Додиком и са логиком.

  Нити те Додик слао у рат, нити је Додик персонификација профитерства. Па на Додика који је можда профитер долази хиљаде оних које су створили твоји данашњи послодавци.“

  То су чињенице које су супротстављене твом ставу о Додику. Након тога ја извучем закључак да си будала. Јер како другачије назвати човека којем је Додик крив за постојање ратних профитера и мисли да га је Додик послао у крвави рат?

 33. Карабаја,

  ја тебе ни поменуо нисам.

  Када сам говорио да треба увести алкотест општинарима мислио сам матичара Маринка који ми већ 7 дана заборавља послати родни лист иако сам му послао пуномоћ.
  Сумњам да мало попије па заборави.

 34. MOJNE NIME GATO

  Simo, ne foliraj više čitaoce, dosta je i tvojih folova.

  Ti si običan (doduše nešto inteligentniji i edukovaniji od ostalih) SNSD-ovski agitpropovac.

  Dosta laganja više! I foliranja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *