Додик: За неутралност не треба подршка опозиције

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да би било добро да у парламенту Српске постоји консензус о доношењу декларације о војној неутралности Српске, али да никога неће молити да гласа за то.

недеља, октобар 15, 2017 / 11:52

“Није важно да ли ће нас опозиција подржати. Важно је да ми имамо већину и ми ћемо то урадити. Било би добро да буде консензус, али ми никога нећемо молити. То је кључна национална тема и важна је за будућност. Ако неко неће да у томе буде, његов је проблем”, рекао је Додик.

Он је за телевизију “Прва” рекао да, без обзира на дејтонски Устав, БиХ није војно неутрална, јер ту још постоје међународне снаге.

“То о војној неутралности није стављено ни на какав документ. Постојала је политичка начелна изјава свих”, додао је Додик.

Он је истакао да је добро да постоји опозиција у Републици Српској.

“Не знам на шта се они жале. Имају потпуну слободу политичког дјеловања и окупљања, изражавања става, имају своје медије, имају подршку странаца. Ништа им не фали. Једино им фали подршка народа”, рекао је Додик.

Додик је рекао и да је циљ декларације о положају Срба у региону, за коју су он и предсједник Србије Александар Вучић најавили да ће је усвојити парламенти Српске и Србије, да се оцијени положај Срба у региону и да се истакну вриједности испод којих српски народ не може да иде, гдје год да живи.

(СРНА)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *