Додик у Москви: 30 милиона евра за Рафинерију у Броду

Руска компанија Зарубежњефт уложиће нових 30 милиона евра у побољшање услова рада у Рафинерији нафте у Броду, речено је данас у Москви на састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора Зарубежњефта, Сергеја Кудрјашова. Предсједник Републике Српске током састанка изразио је задовољство досадашњом сарадњом са "Зарубежњефтом" и указао на социјалну одговорност ове компаније према радницима. […]

четвртак, март 13, 2014 / 08:51

Руска компанија Зарубежњефт уложиће нових 30 милиона евра у побољшање услова рада у Рафинерији нафте у Броду, речено је данас у Москви на састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора Зарубежњефта, Сергеја Кудрјашова.

Предсједник Републике Српске током састанка изразио је задовољство досадашњом сарадњом са "Зарубежњефтом" и указао на социјалну одговорност ове компаније према радницима.

На састанку је разговарано о тренутним активностима и плановима за наредни период, могућности снабдијевања гасом Рафинерије у Броду, што ће, како је рекао директор "Зарубежњефта", побољшати не само ефикасност рада, него и еколошке услове, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

Директор "Зарубежњефта"изразио је задовољство инвестицијама у Републици Српској и односима с властима Српске, јер управо добри односи значајно помажу у реализацији пројеката ове компаније.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, налази се у вишедневној посјети Русији ,током које му је јуче додијељено одликовање Фонда јединства православних народа за истакнуту дјелатност у јачању јединства православних народа и унапређењу и јачању хришћанских вриједности у друштву.

Додик се јуче састао и с руским министром иностраних послова Сергејем Лавровом.0 КОМЕНТАРА

 1. „Директор „Зарубежњефта“изразио је задовољство инвестицијама у Републици Српској и односима с властима Српске, јер управо добри односи значајно помажу у реализацији пројеката ове компаније.“

  http://www.capital.ba/akumulirani-gubitak-u-brodskoj-rafineriji-nafte-veci-od-pola-milijarde-km/

 2. A šta je sa onih 590 miliona KM koje duguje rafinerija.
  Šta je sa stalnim prikazanim gobicima.
  Šta je sa onih obećanij prethodno 120 miliona evra investiranja i rafineriju kada je rafinerija budzašto prodata ? Čuj sad 30 miliona evra.

 3. Za zašto samo ne uporedite bilo koje od 816 preduzeća koje je sadašnja opozicija privatizovala u periodu 2002-2006 sa rafinerijom? Gde su ta preduzeća? Spaljena! Pokradena i prodana.

  A rafinerija je tu, radi, isplaćuje plate i konstantno ulaže, a vi zbog malo vlasti što hoćete da je vidite za svoju partiju sad bacate drvlje i kamenje i još lažete kako će otići u stečaj.

  Jadno.

 4. radi tako što pljačka narod, ne plaća poreze, bogate se stranci na nama, to nije naše, to je sada inostranstvo,okupacija, bolje da ne radi nikako nego ovako, prošle godine je optušteno 98 radnika. Ne treba prediti prethodni Ivaničevu vladu ona je isto bila banditska i mafijaška, kao i ova što se još više zadužila i rasprodala prirodne resurese to jest dala ih stranicma da sebi grade fabrike i mi viša sa tim ništa nemamo kao da su naši rudnici i reke sada u inostranstvu. SRAMOTA

 5. Кад ја дигнем кредит у банци- ја се задужујем- а кад Руси (под неповољним условима..) дају кредит Рафинерији- то Сквалип и екипица зову „инвестирање“ 😀

 6. Oooo,vidi vidi,priprema pred izbore ide uveliko! Samo dzaba mu sve to. Narod je vidio kakav je on i kako nas je unistio.I koliko nas je pokrao. Ljudi,osvjestite se i u oktobru podrzite one koji su stvorili RS i koji ce da je brane!

 7. I SDS je isti kao SNSN, i oni su takođe glasali za zakon o privatizaciji koji je razorio privredu, i oni su učestovali u provođenju privatizaciji od 2001-2005, svi znamo šta se tada dešavala kada je ivanić bio predsednik vlade. Nema nikakve razlika između SNSD, SDS, PDP, potrebni su novi ljudi ovi su svo pokazalo ko su i za koga rade. Što su hteli odradili su i SDS i SNSD i PDP. Ne trebalju nam oni više. To je sve već viđeni banditizami kriminal.

 8. Ja ne vidim u ovome nikakvu posebnu korist za narod niti zaslugu Dodika. Rusi kao vlasnici ulazu dodatni novac u svoju firmu, sta je tu spektakularno. Pa nisu donijeli 30 miliona da ih nama dadnu. Sasvim prirodno su procijenili sta treba poboljsati u radu rafinerije i koliko treba uloziti. To rade svi biznismeni a pogotovo vlasnici velikih kompanija koje se bave ovako vaznom djelatnoscu, dakle ne beru pamuk nego preradjuju naftu. Ne vidim ovdje nikakve poene za Dodika, ako je to on ocekivao. Koliko znam rafinerija duguje milione poreza, pa bi bilo bolje da rijesi da se to plati.

 9. Mi imamo izbor SDS ili SNSD u oktobru. SDS napravio i sproveo privatizaciju, 816 preduzeća spalio i time urušio ekonomiju.

  Pored toga prenio 62 nadležnosti na nivo BiH i tako urušio i politički RS. Kad je došlo vrijeme za prenos policije na nivo BIH pobjegli su sa vlasti jer su vidjeli da nemaju snage da se odupru tome i da će morati da prenesu i onda je Dodik rekao NE!
  I uspio to da spriječi.

  TO su sve činjenice i toliko o SDS-ovom branjenju srpske.

  Ja neću da se vratim u to vrijeme i da i ovo malo ekonomije i Srpske SDS urušava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *