Додик: У Братунцу одбори сами одлучују о кандидатима

Лидер СНСД-а Милорад Додик сматра да би о заједничком српском кандидату за начелника општине Братунац на предстојећим локалним изборима требало да се договоре локални представници политичких партија. "Прошло је вријеме да неко из центара моћи то треба да уради. Драго ми је да смо имали разумијевање наших партија у Сребреници док смо дошли до кандидата", […]

петак, август 31, 2012 / 23:52

Лидер СНСД-а Милорад Додик сматра да би о заједничком српском кандидату за начелника општине Братунац на предстојећим локалним изборима требало да се договоре локални представници политичких партија.

"Прошло је вријеме да неко из центара моћи то треба да уради. Драго ми је да смо имали разумијевање наших партија у Сребреници док смо дошли до кандидата", рекао је Додик новинарима у Бијељини коментаришући приједлог из СДС-а да би лидери двије странке требало да се договоре о заједничком наступу на локалним изборима у Братунац да би се спријечило да због "уситњености" српског бирачког тијела за начелника буде изабран кандидат СДА Рефик Бегић.

Он је напоменуо да је СНСД, ипак, веома заинтересован за добар изборни резултат у Братунцу, наводећи да ће о овоме још бити разговора.

Предсједник СНСД-а сматра да ће до прекомпозиције власти у БиХ сигурно доћи, те да то нема везе са локалним изборима у БиХ.

"До прекомпозиције ће сигурно доћи, јер из власти мора да оде Златко Лагумџија", рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Лагумџија, као министар иностраних послова БиХ, прекршио Устав, те да морају да оду они који то учине.

"Нико не може да крши Устав", поручио је Додик.

Лагумџија је приликом гласања БиХ о резолуцији о Сирији у Генералној скупштини УН прекршио Устав и договор о креирању спољне политике БиХ због чега је СНСД у парламенту БиХ затражио његову смјену.

Крајем септембра на дневном реду Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ требало би да се нађе захтјев за смјену Лагумџије.0 КОМЕНТАРА

 1. Otjerace presjednjak Zlaju s vlasti. Kada on kaze nesto , tako mora da bude.Godinu dana je tri puta na dan govorio da Lagumdzija nece biti ministar inostranih poslova, da ino ministar mora da bude Srbin..
  I bi tako.
  Pa rece nasa kruna da u Srbiji nece biti predsjednik „idiot i politicki pobacaj“
  I opet pogodi…
  E, presjednjace da nije Zlaje i Sarajeva o cemu bi ti sada pred izbore lupao.

 2. приједоре,ја мислим да је њему у овој ситуацији најједноставније да устврди дас је госн Злаја Србин.А ове његове будале ће „мртве,ладне“ у то повјеровати.

 3. приједоре,ја мислим да је њему у овој ситуацији најједноставније да устврди дас је госн Злаја Србин.А ове његове будале ће „мртве,ладне“ у то повјеровати.

 4. У братунцу доди окрећу леђа то је права истина.
  Јао драге бандере бандо есенесдеовска
  ДОЛЕ СНСД- СЛОБОДА НАРОДУ

 5. „Он је напоменуо да је СНСД, ипак, веома заинтересован за добар изборни резултат у Братунцу, наводећи да ће о овоме још бити разговора“.

  Данима се и на Фронталу бавимо овим, а наша политичка елита је очигледно необавијештена.

  Братунац је тренутно већи проблем од Сребренице! Договорите се око ЈЕДНОГ српског кандидата!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *