Додик тврди: Трећи пјешадијски пук је гарант опстанка српског народа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка српског народа и Републике Српске на овим просторима. Додик је данас честитао 12. мај – Дан Војске Републике Српске и Дан Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука команданту тог пука, бригадиру […]

среда, мај 11, 2016 / 19:15

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка српског народа и Републике Српске на овим просторима.

Додик је данас честитао 12. мај – Дан Војске Републике Српске и Дан Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука команданту тог пука, бригадиру Недељку Копузу, официрима, подофицирима и свим припадницима Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука.

Предсједник Републике Српске нагласио је да одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви који данас живе у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вјечном захвалношћу његују сјећање на њихову жртву која трајно обавезује да се чува и брани Република и остави у насљеђе будућим генерацијама.

"И ове године поносно и достојанствено обиљежавамо годишњицу настанка и присјећамо се херојског пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату у одбрани Српске и српског народа на његовим вишевјековним огњиштима", навео је Додик у честитки.

Он је истакао да су на том неизвјесном и трновитом путу многи борци, вођени најчистијим осјећањима и часним и племенитим циљевима, дали своје животе за Републику Српску и њен народ.

"То говори о чврстој повезаности судбина српске војске и народа, који је по традицији слободарски, увијек на страни правде, мира и слободе, што нас чини посебно поносним народом", наведено је у честитки предсједника Додика. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *