Додик: Стечени су услови за борбу против корупције

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одбацио је тврдње опозиције да у Српској нема политичке воље за обрачун са криминалом и корупцијом, напомињући да је СНСД, чији је лидер, учинио све да се створе неопходни услови за то и донесе закон о специјалном тужилаштву. "Донесен је закон, обезбијеђена су средства и сви институционални услови за борбу […]

недеља, децембар 16, 2012 / 16:52

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одбацио је тврдње опозиције да у Српској нема политичке воље за обрачун са криминалом и корупцијом, напомињући да је СНСД, чији је лидер, учинио све да се створе неопходни услови за то и донесе закон о специјалном тужилаштву.

"Донесен је закон, обезбијеђена су средства и сви институционални услови за борбу против криминала и корупције, а за евентуални неуспјех такве борбе најбоља адреса су, прије свега, надлежне институције, а не политичке партије", рекао је Додик Срни.

Он је истакао да је ефикасност тужилаштава и судова у том погледу изван могућности политичких партија.

"Политика ту више не може много шта да уради. Постоје сви неопходни институционални законски оквири за ту борбу, а ако та борба није довољна, онда јавност треба да притисне судски систем, прије свега, тужилачки да ради на том питању", рекао је Додик.

Додик је истакао да су институције Српске у протеклом периоду доказале своју борбу против криминала и корупције и да јој не требају било чија предавања, па ни америчког амбасадора, који је слао поруке те врсте са Телевизије "БН", чији је власник кажњаван због утаје пореза.

"Не требају нам никаква предавања амбасадора, па ни америчког на ту тему. У сваком случају, његов је избор био да оде гдје год, али нема право да држи предавања о унутрашњим питањима. Знам да њега не занима то што ја кажем, а помало ни мене не занима шта он каже. У сваком случају, мислим да би нека врста пристојности морала да се уведе и у политичке процесе", рекао је Додик.0 КОМЕНТАРА

 1. Ko o cemu Dodik o postenju.
  Nego posalji ponovo policiju u BN Tv, poakazi ko je gazda i sprijeci da Todoricka dobije vise ikada ijednu nagradu. Hoce li te biti sramota tim ljudima pogledati u oci.
  Pokazis se Milorade postenjacino.

 2. Da li ovaj čovjek ima ikakvog kontakta sa zdravim razumom ??

  Da li on živi u istoj zemlji,na istom kontinentu na istoj planeti gdje i ostali narod čijim se on naziva predsjednikom.

  Jebem ti život šta je ovo.

 3. Ма ова изјава је више него смијешна. Па није све у предусловима. Шта је са контролним органима? Они вјероватно примају плате, не знам за што.

 4. Овако је и Мишковић говорио пар дана пред хапшење, као Делта подржава Владу у борби против корупције.
  А сада даје 45.000 евра да га пусте да се брани са слободе или да му сина ослободе.
  Упамтите овај коментар и видјећете исти сценарио да Додиком, када буде молио да му сина Игора ослободе а да он преузима оптужбу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *