Додик: Српска не одустаје од Јужног тока

Предсједник Републике Српске је на трибини у Источном Сарајеву изјавио да Русија настоји да са међународно признатим институцијама направи одређене уговоре о том гасоводу, преноси РТРС.  "У нашем случају је то Савјет министара БиХ. Савјет министара није донио одлуку подршке. Република Српска сматра да оно што нам припада треба да добије подршку", рекао је Додик […]

четвртак, март 27, 2014 / 15:29

Предсједник Републике Српске је на трибини у Источном Сарајеву изјавио да Русија настоји да са међународно признатим институцијама направи одређене уговоре о том гасоводу, преноси РТРС.

 "У нашем случају је то Савјет министара БиХ. Савјет министара није донио одлуку подршке. Република Српска сматра да оно што нам припада треба да добије подршку", рекао је Додик

Истакао јр да, иако је Федерација БиХ одбила учешће у пројекту гасовода "Јужни ток", Република Српска од тога не одустаје.

Додик је указао на стратешки значај који има Источно Сарајево и као доказ навео да се залаже за политику јачања институција Српске у овом граду.

На трибини у Источном Сарајеву, Додик је нагласио да је поносан на чињеницу што је у ово време тешких изазова учинио најтеже, односно што је сачувао Републику Српску и њене институције, упозоривши да разноразни међународни мешетари настоје да шире такву атмосферу да би народу згадили институције Српске.

"Република Српска је данас институционално стабилна и зна шта ради. Нећу вас одвести ни у какав егзодус, нити рат. Нећу вам дати немирне ноћи, већ ћу дугорочно и стрпљиво да се борим да градим самосталну Републику Српску која данас има више пријатеља него што је икад имала", нагласио је Додик.0 КОМЕНТАРА

  1. А Путин сједи и нервозно чека хоће ли Миле средити ствари и постати херој мајке Русије.

  2. Ne mogu da vjerujem kako ovaj baja svaki put potencira to kako je on sačuvao Republiku Srpsku. Ti je Milorade sigurno nisi sačuvao. Da smo se u tebe uzdali kad je trebalo braniti Srpsku, ne bi nas više bilo. Zato se mani šuplje priče i odlazi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *