Додик се прогласио побједником бриселског боја

Предсједник Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик изјавио је Срни да је на данашњем састанку у Бриселу побиједила политика коју је заступала Република Српска и којом је она одбранила свој став у вези са провођењем одлуке „Сејдић-Финци“.

петак, март 22, 2013 / 21:36

„Наш став је јасно прихваћен и од других и у том погледу нема више дилема. /Предсједник СДС-а Младен/ Босић и ја смо јасно рекли наш став и Република Српска ће ући у измјену само једне ријечи што се тиче Устава, а то је да је Српска једна изборна јединица и она непосредно бира једног члана Предсједништва БиХ. То је оно што је дефинитивно јасно.

Ми смо били досљедни у свом политичком ставу у вези са провођењем одлуке `Сејдић – Финци` и то је данас у Бриселу и прихваћено. Било је много насртаја у прошлости на наше право да бирамо, тражили су различите ствари кроз причу симетрија и асиметрија, али ми смо били увијек прецизни и јасни као и данас“, нагласио је Додик.

Лидери седам водећих политичких партија из БиХ данас су у Бриселу разговарали са генералним директором Дирекције Европске комисије за проширење Стефаном Санином о провођењу одлуке Европског суда у предмету „Сејдић-Финци“.

Данашњи састанак у Бриселу послужиће као припрема за наредни дијалог на високом нивоу о процесу приступања између ЕУ и БиХ, који ће бити одржан 11. априла у Мостару, а чија ће централна тема бити политички споразум у предмету „Сејдић-Финци“ и временски оквир за његово провођење.0 КОМЕНТАРА

  1. za VRS
    ima li ikakve sanse da se ujedinite ili bar povezete da ne bude jedan borac u dvije partije.ne znam ko su ovi sto ih pominju ali Lisica je sigurno ok i nasa je sramota da cuvar dobije vise glasova od njega

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *