Додик раскринкао протесте: Странци и Бакир организатори

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да има информације да се протести које опозиција најављује организују уз помоћ странаца из Велике Британије и Турске, а да је прихваћена и подршка /предсједника СДА/ Бакира Изетбеговића. Додик је навео да је данас у Бањoj Луци са представницима политичких партија у Народној скупштини Српске разговарао о политичкој […]

понедељак, мај 9, 2016 / 20:48

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да има информације да се протести које опозиција најављује организују уз помоћ странаца из Велике Британије и Турске, а да је прихваћена и подршка /предсједника СДА/ Бакира Изетбеговића.

Додик је навео да је данас у Бањoj Луци са представницима политичких партија у Народној скупштини Српске разговарао о политичкој ситуацији и најављеним протестима опозиције у Српској, те да је о оправданости тог скупа желио да разговара и са представницима СДС-а, ПДП-а, НДП-а и СРС Републике Српске, али се они нису одазвали позиву, због чега је, како је рекао, бесмислено више организовати састанке о овој теми.

"Улица није ствар која ће легитимисати или делегитимисати Републику Српску, или ће изабрати или неће изабрати власт. Власт се бира на изборима, а локални избори су расписани. Неко веома наивно мисли да би путем улице могао да преузима власт. То се, наравно, неће десити", рекао је Додик новинарима након састанка којем су присуствовали предсједници ДНС-а, СП, СРС и Уједињене Српска.

Додик је нагласио да СНСД, ДНС и СП остају при одржавању митинга "Срцем за Српску", а да је безбједносни аспект загарантован и да неће бити угрожен током одржавања оба скупа.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *